24 Ιουλ 2014

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (δυνάμεις Π.Α.Μ.Ε.) του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένας εργαζόμενος στο μηχανουργείο υπέστη ρήξη σπλήνας και βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική από τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν « την διοίκηση Μπουτάρη για την συνειδητή απαξίωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τα προβλήματα στην προμήθεια μέσων προστασίας και υλικών απαραίτητων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της καθαριότητας, και την καταστήσαμε υπεύθυνη για τον πολλαπλασιασμό των ατυχημάτων στις υπηρεσίες.»

Παράλληλα, η ΔΑΣ κάνει λόγο για περικοπή αδειών, συναδέλφους που δουλεύουν 20 μέρες χωρίς ανάπαυση και για απολυμένους συμβασιούχους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ως «εθελοντές.»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι η εξής:

«Η ΔΑΣ με ανακοίνωση και δελτίο τύπου στις 13-7-2014 ενημέρωσε τους εργαζόμενους του δήμου και τον λαό της πόλης για τις συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες της Δ/νσης Καθαριότητας.

Καταγγείλαμε την διοίκηση Μπουτάρη για την συνειδητή απαξίωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τα προβλήματα στην προμήθεια μέσων προστασίας και υλικών απαραίτητων για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της καθαριότητας, και την καταστήσαμε υπεύθυνη για τον πολλαπλασιασμό των ατυχημάτων στις υπηρεσίες.

Δυστυχώς το σοβαρό ατύχημα συναδέλφου τεχνίτη στο μηχανουργείο την Δευτέρα το βράδυ αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τις καταγγελίες μας. Ο συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ρήξη σπλήνας και βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική, μετά από εγχείρηση για την αφαίρεση της.

Η ΔΑΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον ίδιο και την οικογένεια του και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται με την εντατικοποίηση της εργασίας και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Άδειες περικόπτονται από τους εργαζόμενους, συνάδελφοι δουλεύουν 15 και 20 μέρες συνεχόμενα χωρίς ανάπαυση, ενώ απολυόμενοι συμβασιούχοι χρησιμοποιούνται ως «εθελοντές».

Οι εργαζόμενοι μαζί με τον λαό της πόλης πρέπει να καταδικάσουν και να αντιταχθούν στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος της ζωής μας, διεκδικώντας ποιοτικές υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο-κοινωνικό χαρακτήρα, και εργαζόμενους με δικαιώματα σε ασφαλής συνθήκες εργασίας .»

http://www.aftodioikisi.gr/, 24/7/2014