24 Ιουλ 2014

Απίθανη η Δημοτική Αρχή Φωκιανού . Και τις άφησε χωρίς πιστοποίηση και πρότεινε …να κλείσουν !!!


paidiki xara - fokianos

Από τις χειρότερες διοικήσεις που έχει γνωρίσει η Πεύκη , θα είναι αυτή του Δημήτρη Φωκιανού , η θητεία της οποία λήγει τέλη Αυγούστου.

Εκτός από την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το Δήμο, κατά ομολογία της ίδιας , δεν μερίμνησε ούτε καν να πιστοποιήσει , ως προς την ασφάλεια της χρήσης τους , τις παιδικές χαρές του Δήμου .

Το θέμα , πυροδότησε έντονες κόντρες , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο μόλις ημέρες πριν να εκπνεύσει η σχετική προθεσμία που είχε δοθεί προς τους Δήμους προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Αιτία ήταν η πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού προς το Σώμα να πάρει απόφαση ότι οι παιδικές χαρές θα κλείσουν, αν το Υπουργείο δεν δώσει παράταση. Και αυτό επειδή όπως ειπώθηκε, οι παιδικές χαρές της πόλης δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες μόλις την ίδια ημέρα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η αποκατάσταση και νομιμοποίηση των παιδικών χαρών γίνεται με κατεπείγουσα διαδικασία, ενώ υπογράμμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει απόφαση περί κλεισίματος των παιδικών χαρών, όταν δεν έχουν πιστοποίηση.

«Δεν μπορεί να αναλάβει κανένας τέτοια ευθύνη, τη στιγμή που 30/6 λήγει η προθεσμία για τη νομιμότητα των παιδικών χαρών. Θεωρώ ότι οι μισές παιδικές χαρές θα λειτουργούν γιατί θα είναι πιστοποιημένες και για τις υπόλοιπες να τρέξουμε τη διαδικασία» τόνισε.

Απαντώντας δε σε αντιδράσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος κάλεσε όσους έχουν αντιρρήσεις, να απαντήσουν ποιος θα έχει την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε μη πιστοποιημένη παιδική χαρά.

Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ένταση στην αίθουσα με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παναγιώτη Ασβεστά να ζητά από τον κ. Φωκιανό ή να είναι Δήμαρχος ή να πάει σπίτι του, και το Δήμαρχο να κάνει λόγο με τη σειρά του για «τσάμπα μάγκες».

Στην αντιπαράθεση όμως μπήκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μπόλλας, ο οποίος και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσει η διοίκηση του Δήμου στην εφαρμογή του νόμου. «Γιατί; Για να βγει ο Δήμαρχος έξω να πει, δεν τις κλείνω εγώ, τις κλείνει το Δημοτικό Συμβούλιο» ρώτησε και αναρωτήθηκε αν αυτό είναι τελικά το ζητούμενο.

Τελικά, μετά τις έντονες αντιδράσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε καμία απόφαση σχετικά με το κλείσιμο των παιδικών χαρών, αλλά αποφάσισε απλώς να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την πιστοποίηση τους.

Σημειώνεται τέλος ότι ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ιδιοκτησιακό κάποιων παιδικών χαρών, όπου παρατηρούνται προβλήματα, με τη νομική σύμβουλο του Δήμου να αναλύει τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη νομική υπηρεσία για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, προκειμένου να κλείσει οριστικά και το κομμάτι αυτό.

http://www.newsta.gr/, 24/7/2014