29 Ιουν 2018

Καταγγελίες Σκουρλέτη κατά Πατούλη για ασφάλεια εργαζομένων, παράνομο ΧΑΔΑ

Επίθεση στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την απάντησή του για τα απορρίμματα της Κέρκυρας και των Παξών στον ερωτώντα Βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Μωραΐτη.

«…Μου κάνει εντύπωση πως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ βγήκε να κάνει δηλώσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων όταν ο ίδιος δεν έχει στείλει επί ένα χρόνο, εκπρόσωπο στο Συμβούλιο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων όπως κατήγγειλε ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Νεφελούδης», τόνισε ο ΥΠΕΣ για να συνεχίσει:

«Μιας και λέμε για απορρίμματα να πούμε για τον κ. Πατούλη ότι αποκαλύφθηκε ότι στο Δήμο του έχει παράνομη ΧΑΔΑ, η οποία σιγόκαιγε επί μία εβδομάδα. Να καταλάβουμε πια ότι πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην προχωρήσει το έργο της μεταβατικής λειτουργίας του, λέγοντας πως, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου. «Κανείς δεν επιδιώκει οι λύσεις να δίνονται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όμως και κανείς δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτή την υγειονομική "βόμβα" που υπονομεύει την εικόνα της Κέρκυρας, αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό».

«Το κερδοσκοπικό παιχνίδι είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλουν την μεταφορά των σκουπιδιών της Κέρκυρας στην Κοζάνη» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: epoli.gr από ΑΠΕ - ΜΠΕ