10 Μαΐ 2018

Σ.Υ.Β.Ψ.Α.: Ενημέρωση από την απεργία της Κυριακής 6/5/18 – Κάλεσμα για τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα


Ενημέρωση από την απεργία της Κυριακής 6/5/18 – Κάλεσμα για τη συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα
Την Κυριακή 6 Μάη 2018, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ως Σύλλογος και από κοινού με συναδέλφους-συναδέλφισσες και από άλλα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες προχωρήσαμε σε μια σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων στη Ν. Σμύρνη και στην Ερμού.
Στη Ν. Σμύρνη πραγματοποιήθηκε απεργιακή περιφρούρηση στο Publicαπό τις 10πμ έως και τη 1.30μμ.
Παράλληλα, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού, όπου και υπήρχε κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις 2μμ πραγματοποιήθηκαν απεργιακές περιφρουρήσεις σε κάποια μεγάλα εμπορικά καταστήματα.
Για την Κυριακή αυτή είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε εκ νέου σε απεργία στον κλάδο μας. Βέβαια κάποιες ημέρες πριν είχε κηρυχτεί -την τελευταία στιγμή, ως συνήθως- απεργία και από την ΟΙΥΕ πανελλαδικά στον κλάδο του εμπορίου.
Επίσης σημειώνουμε ότι κάποιες ημέρες ακόμα πιο πριν (26/4) είχαμε προχωρήσεις σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος που για το ζήτημα της κήρυξης απεργίας τις Κυριακές (με πιο πρόσφατη αφορμή τη μη κήρυξη απεργίας την Κυριακή 1/4).
Η Κυριακή 6 Μάη ήταν μια ακόμα Κυριακή με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα, βέβαια, η Κυριακή αυτή σηματοδότησε και την έναρξη της περιόδου Μάη-Οκτώβρη κατά την οποία τα καταστήματα μπορούν βάσει του νόμου περί «32 Κυριακών» να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές στο δήμο Αθήνας και σε άλλες «τουριστικές» περιοχές. Για την περίοδο αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την ΟΙΥΕ, θα υπάρχει απεργία για όλες τις Κυριακές.
Ως Σύλλογος χαιρετίζουμε και πάλι τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μας που με την έμπρακτη -και απεργιακή- στάση τους εδώ και αρκετά πλέον χρόνια συμβάλλουν στη συνέχιση και στο δυνάμωμα του αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες μας να γίνουν κομμάτι του αγώνα αυτού. Για να μη χαρίσουμε τις Κυριακές μας στα αφεντικά. Για να προασπίσουμε όλοι και όλες μαζί τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Ως Σύλλογος καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο μας να μας ενημερώσουν άμεσα για κάθε ενδεχόμενη απόπειρα της εργοδοσίας τους να τους επιβάλλει να δουλέψουν κατά τις προσεχείς Κυριακές, προκειμένου να προχωρήσουμε σε σχετικές κινητοποιήσεις, βασιζόμενοι βέβαια στη θέληση για έμπρακτη αντίσταση που θα εκφραστεί από τους ίδιους τους συναδέλφους μας στα μαγαζιά αυτά.
Παράλληλά, καλούμε το σύνολο των κλαδικών κι επιχειρησιακών σωματείων του εμπορίου στην Αθήνα και σε κάθε άλλη περιοχή να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στον αγώνα αυτό και να οργανώνουν αγωνιστικές-απεργικές κινητοποιήσεις.
Ήδη για την Κυριακή αυτή (6/5) λάβαμε γνώση για μια πληθώρα σχετικών κινητοποιήσεων τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες γειτονιές και πόλεις πανελλαδικά. Πρόκειται για μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα.
Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά! Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυξήσεις στους μισθούς – Λιγότερη δουλειά

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Φωτογραφίες από τις απεργιακές περιφρουρήσεις στην Ερμού:
Φωτογραφίες από την απεργιακή περιφρούρηση στο Public Ν. Σμύρνης: