5 Σεπ 2016

Δήμος Ηρακλείου: Σύσκεψη για το θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 03-09-2016 

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα που έχει προκύψει με τους 47 συμβασιούχους της καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται μέχρι το τέλος του έτους, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μαμουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Βαρδαβάς. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα κ. Μιχάλης Καρασάββας,, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανόλης Συντιχάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Γκεγκέρογλου , εκπρόσωπος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη καθώς και οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους. 

Στη συζήτηση υπήρξε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Ηρακλείου για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές κατέθεσαν την δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει λύση.

Τόσο ο Δήμος, όσοι και οι εργαζόμενοι θα περιμένουν νεότερη ενημέρωση μέχρι την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση περίπτωση θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.