15 Ιουλ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΗ ΓΚΟΤΣΗ


Αγαπητοί συνδημότες

Σας ανακοινώνω ότι μόλις υπέπεσε στην αντίληψη μου , μετά από ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΟΛΓΑ ότι υπάρχει έλλειμμα στην σχολική επιτροπή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μετά από τις μη αξιόπιστες εξηγήσεις από τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ ΣΠΡΑΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ζήτησα την ΑΜΕΣΗ παραίτηση του και την παράδοση των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτούς.

Έδωσα εντολή στην Νομική Υπηρεσία του δήμου να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της σχολικής επιτροπής καθώς και για την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.

Έκανα ΔΕΚΤΗ την παραίτηση της Αντιδημάρχου κας ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ ΟΛΓΑΣ , η οποία υποβλήθηκε υπό το βάρος της πολιτικής και ηθικής ευθύνης της , παρότι δεν βαρύνεται με καμία ανάμειξη στην οικονομική διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας , την οποία και ευχαριστώ .

Τέλος σας δηλώνω ότι η μηδενική ανοχή σε κρούσματα διαφθοράς και διασπάθισης Δημοσίου χρήματος ισχύει και ως Δημοτική αρχή με συγκεκριμένες ενέργειες αποδεικνύουμε ότι δεν την ανεχόμαστε.

Η ενέργειά της αυτή, δείχνει το υψηλό αίσθημα πολιτικής ευθύνης που διαθέτει και το έχει αποδείξει με τη προσφορά της στη πόλη μας, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Ο Δήμαρχος

Ηρακλής Γκότσης