15 Ιουλ 2016

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: Ανακοίνωση


14/07/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου που έγινε στις 13/7/16 αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του σώματος η υποβολή πρότασης του ΟΚΠΑ σε συνεργασία με Μ.Κ.Ο.στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020" με τίτλο "Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο".

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Δήμου δείχνει προθυμία να βάλει Μ.Κ.Ο. σε δομές του στο όνομά του ότι δεν έχει την "διαχειριστική επάρκεια" για να το αναλάβει.
Στο συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται η πρόσληψη προσωπικού που θα απασχολείται για όσο διάστημα αυτό διαρκεί.
Ο ΟΚΠΑ θα είναι ο εποπτεύων φορέας ενώ ο δικαιούχος θα είναι η Μ.Κ.Ο. Δηλαδή η Μ.Κ.Ο. θα διαχειριστεί 117.000,00 , 234.000,00 και 126.360,00 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την κ. Αρσένη – Λάμπρου και τον κ. Μανιατογιάννη, τη δομή του έργου δηλ. κτήρια, εξοπλισμός κλπ. θα την διαθέτει ο ΟΚΠΑ ενώ η Μ.Κ.Ο. όχι μόνο δεν θα βάλει τίποτα αλλά τους εργαζόμενους που θα προσλάβει από τη χρηματοδότηση θα τους βάζει να δουλεύουν στα μαγειρεία των Παιδικών Σταθμών.
Δηλαδή, με άλλα λόγια η Διοίκηση του Δήμου δίνει φρέσκο χρήμα σε Μ.Κ.Ο. ενώ η Μ.Κ.Ο. δε δίνει τίποτα απολύτως.
Σε παρέμβασή μας καταγγείλαμε :

1. τον αντιδημοκρατικό τρόπο που επιχείρησαν να περάσουν το θέμα τόσο στο Δ. Σ. του ΟΚΠΑ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου δεν υπήρχε εισήγηση και στις δύο περιπτώσεις με στόχο να μην ενημερωθούμε και να περάσουν το όλο θέμα ανώδυνα και χωρίς αντιδράσεις.
2. Την "βιασύνη" τους όπως- όπως να βάλουν Μ.Κ.Ο. σε δομές που διαχειρίζονται ζεστό χρήμα για τους "καημένους φτωχούς". Δηλαδή βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα στο όνομα της "διαχειριστικής επάρκειας";
Απαιτήσαμε :
Να αποσυρθεί το θέμα και σε νέο Δ. Σ. να υποβληθεί πρόταση με δικαιούχο μόνο τον ΟΚΠΑ.

Συνάδελφοι, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι η ιδιωτικοποίηση στις δομές μας έχει ήδη ξεκινήσει και προσπαθούν να την βάλουν και στους Παιδικούς Σταθμούς, αφού θεωρούν "φυσιολογικό" μια Μ.Κ.Ο. να βάζει τους εργαζόμενούς τους να εργάζονται στα μαγειρεία των Παιδ. Σταθμών.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιταχθούμε σ΄αυτή την απόφαση και να την ακυρώσουμε στην πράξη.
Σας ενημερώνουμε ότι θα συγκληθεί νέο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 15/7/16 για την επιλογή της Μ.Κ.Ο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων
Δήμου Βριλησσίων