8 Ιουλ 2016

Αίτημα ΚΕΔΕ για επαναλειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΟΤΑ

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς Π. Κουρουμπλή: Η μη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δημιουργεί πρόβλημα σε σοβαρά υπηρεσιακά θέματα

Την άμεση ρύθμιση προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή.

Ο Γ. Πατούλης τονίζει ότι η μη ενεργοποίηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις δημοτικές υπηρεσίες και σε θέματα όπως είναι οι προαγωγές, οι αποσπάσεις, οι μετατάξεις και οι εκπαιδευτικές άδειες.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει στην επιστολή του:

«Με το άρθρο 30 του Ν 4369/2016, από 28 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, καταργήθηκε η θητεία των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των ΟΤΑ. Έκτοτε, το Υπουργείο σας δεν προώθησε διάταξη για την επαναλειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται επείγοντα υπηρεσιακά θέματα, όπως προαγωγές, αποσπάσεις, μετατάξεις, εκπαιδευτικές άδειες κ.λ.π., που δεν απασχολούν μόνο τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους αλλά και τις υπηρεσίες των Δήμων, όπου παρατηρούνται πλέον λόγω της συσσώρευσης υποθέσεων σοβαρές δυσλειτουργίες. Προς τούτο, παρακαλούμε να φροντίσετε για την άμεση ρύθμιση του θέματος αυτού, ώστε με την προώθηση όλων των επειγουσών εκκρεμοτήτων να επανέλθουν οι ΟΤΑ σε ομαλή λειτουργία».