8 Ιουλ 2016

Εργαζόμενοι Athens Ledra: Παράνομη η αναστολή λειτουργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το σωματείο εργαζομένων του Athens Ledra έξω από τις εγκαταστάσεις της J&P Άβαξ.

Ο πρόεδρος του σωματείου Μπάμπης Ντότσικας ανέφερε ότι «το ξενοδοχείο ανέστειλε τη λειτουργία του τελείως παράνομα και πέταξε πελάτες και εργαζόμενους στο δρόμο». «Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε σε επίσχεση και δεν έχουμε πληρωθεί από τα μέσα Μαρτίου, ενώ δεν έχει καταβληθεί και το Δώρο Πάσχα», συνέχισε ενώ είπε ότι «είναι ντροπή αυτό που έχουν κάνει, στη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου, με 100% πληρότητα, να κλείνουν ένα ξενοδοχείο».

Αναφορικά με τον πλειστηριασμό, ο κ. Ντότσικας σχολίασε: «Αμφιβάλλουμε, αν θα αποδόσει προς μία θετική κατεύθυνση για τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείω της Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις και μορφές πάλης, μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. «Ο πλειστηριασμός είναι στις 13 Ιουλίου» ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι θα κηρυχθεί άγονος.