7 Νοε 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στο σχολείο του Χολαργού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 04-11-2014


Ό,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω


Είναι Κυριακή βράδυ, το σκοτάδι έχει πέσει και το κρύο στον Χολαργό είναι τσουχτερό. Οι κάτοικοι της πόλης κοιμούνται, πίνουν το τσάι ή το ποτό τους, ήσυχοι, χωρίς πραγματικά να γνωρίζουν τι γίνεται δίπλα τους. Επτά μικροί εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους, ικανοί για το πιο αποτρόπαιο έγκλημα. Όμως, η ζωή στο Χολαργό θα συνεχίσει και τη Δευτέρα να κυλά ήρεμα, γιατί η Ελληνική Αστυνομία θα δράσει εγκαίρως και αποτελεσματικά, θα οδηγήσει τους μικρούς στυγνούς εγκληματίες, ακόμα και με τη βία αν χρειαστεί, εκεί που πραγματικά τους αξίζει να βρίσκονται. Όχι στα σχολεία, στα πάρκα και τις παιδικές χαρές, στα παγκάκια της πόλης με τους υπόλοιπους φίλους τους, αλλά στο τμήμα με άλλους επικίνδυνους τύπος.

Όχι, δεν είναι απόσπασμα από αστυνομικό μυθιστόρημα. Πρόκειται για μια άλλη αφήγηση του τι έγινε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου το βράδυ στο Χολαργό, όπου 7 ανήλικοι μαθητές προσήχθησαν από διαφορετικά σημεία της πόλης και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Αστυνομίας προληπτικά για εξακρίβωση στοιχείων. Μάλιστα, οι προσαγωγές έγιναν από άντρες της Ασφάλειας, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητες. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Αστυνομικοί κυνήγησαν δυο μαθητές του Γυμνασίου, τους οποίους υποπτεύθηκαν για διάρρηξη της εισόδου του 1ου Γυμνασίου, τους φόρεσαν χειροπέδες και τους προσήγαγαν στο Α.Τ. Χολαργού. Ένας εξ αυτών χτύπησε με κλωτσιές τον ένα μαθητή στο σώμα και με γροθιά στο πρόσωπο, ενώ τον κλώτσησε στη συνέχεια και μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Και όλα αυτά έτυχε (sic) να γίνουν την ώρα που πάνω από 500 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες πορείες σε όλη την Ελλάδα.

Αν με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι μας τρομοκρατούν και ότι θα μας σταματήσουν από το να διεκδικούμε και να ονειρευόμαστε, είναι γελασμένοι.  Η απάντησή μας θα είναι η νίκη των αγώνων μας!

 Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών