14 Οκτ 2015

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

"κλικ" στην εικόνα
ΤΕΙΧΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Τείχη στη θάλασσα μας, προτρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να δημιουργηθούν για να προστατεύσουν από τα κύματα και τους ανέμους τα "mega-yachts" που θα καταπλέουν στις νέες προβλήτες του παράκτιου μετώπου της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. Οι χάρτες του ΤΑΙΠΕΔ, που ακόμα δεν έχουν τεθεί σε διαβούλευση με τον Δήμο μας παρότι η σχετική προθεσμία έληξε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, αποκαλύπτουν το σχέδιο πώλησης του παράκτιου μετώπου των λιπασμάτων και την πρόταση για τον επενδυτή-αγοραστή του λιμανιού. Ένα σχέδιο επώδυνο για το μέλλον της πόλης μας και σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις που εκφώνησε ο Πρωθυπουργός από την πλατεία Κύπρου για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Το μέλλον του παράκτιου μετώπου αλλά και της πόλης μας σύμφωνα με το σχέδιο αυτό θα γραφτεί μακριά από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Τα σχέδια αυτά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας ακόμη μαζικά και αποφασιστικά:

• Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

• Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας: δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.