26 Οκτ 2010

Συνταξιούχοι, «Σκαραμαγκάδες» και συμβασιούχοι περικύκλωσαν το υπουργείο

«Όχι στα μέτρα λιτότητας και την ακρίβεια», «σταματήστε τις περικοπές στις συντάξεις», «τα ελλείμματα να τα πληρώσουν οι πλούσιοι», «δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις».
Σε κλοιό διαδηλωτών και χθες το κέντρο της Αθήνας, καθώς συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να μην ακολουθήσουν και άλλες περικοπές. Για πολλή ώρα το κέντρο παρέλυσε καθώς είχαν μείνει κλειστοί οι δρόμοι Σταδίου από Αμερικής μέχρι το Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας από Αμαλίας έως Ακαδημίας, Κολοκοτρώνη από Αθηνάς έως Σταδίου.
Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο.
Παράλληλα, εκατοντάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
Ζητούσαν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη μεταβίβαση της επιχείρησης προκειμένου να γνωρίζουν τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους. Επίσης επιδίωξαν συνάντηση με παράγοντα του υπουργείου. Τη σκυτάλη πήραν αργότερα 100 συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν πορεία διεκδικώντας επίλυση του θέματός τους.
πηγή : Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 26/10/2010