19 Απρ 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ : Να πετάξουμε από πάνω μας τη βδέλλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ανακοίνωση με αφορμή το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ξεκινά την επόμενη βδομάδα

Αναγκαίος όρος για να δώσουν οι εργαζόμενοι ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχονται είναι να να βάλουν στο περιθώριο την εργατική αριστοκρατία, η οποία προσπαθεί να τους κρατήσει διαιρεμένους. Στο ζήτημα αυτό αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Βήμα για αυτό αποτελεί και το γεγονός ότι 13 σωματεία από τους δήμους της Αττικής στέλνουν στο 41ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που ξεκινά την επόμενη Τρίτη, τους αντιπροσώπους τους που εκλέχθηκαν με τη συμμετοχή μόνιμων και συμβασιούχων συναδέλφων, ενάντια στις διασπαστικές ενέργειες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.
Το συνέδριο, σημειώνει το Συνδικάτο, γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία «ως εργαζόμενοι δεχόμαστε την ανελέητη επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της τρόικας και των διεθνών στηριγμάτων τους. (...) Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που συντεταγμένα ψήφισαν και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη, είναι το εργαλείο εκβιασμού και υποταγής των εργαζομένων στους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας».
Απέναντι στην επίθεση αναπτύχθηκαν ταξικοί αγώνες παρά τις προσπάθειες της εργατικής αριστοκρατίας να τους ακυρώσουν. Οι αγώνες αυτοί συνέβαλαν ώστε μεγαλύτερα τμήματα εργατοϋπάλληλων να αντιλαμβάνονται την «ανάγκη της ταξικής ενότητας, της οργάνωσης της πάλης, της σύγκρουσης με την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τους μηχανισμούς τους μέσα στο εργατικό κίνημα».
Σε αυτή την κατεύθυνση τα 13 σωματεία «προσπέρασαν μια συμβιβασμένη με τους μηχανισμούς του κράτους και των δημάρχων διασπαστική ηγεσία (...) Τα σωματεία αγκαλιάζουν τις ανάγκες όλων των συναδέλφων και η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ απειλεί να τα πετάξει εκτός Ομοσπονδίας γιατί έκαναν το καθήκον τους».

Το μήνυμα που στέλνουν τα 13 σωματεία - αναδεικνύει το Συνδικάτο - είναι ότι «στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου η απάντηση των εργαζομένων μπορεί και πρέπει να είναι ενιαία. Η επιμονή των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη διάσπαση των εργαζομένων σε μόνιμους και συμβασιούχους (...) είναι έγκλημα. Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Το συνέδριο της Ομοσπονδίας να είναι αφετηρία να πετάξουμε από πάνω μας τη βδέλλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και στις βουλευτικές εκλογές να βουλιάξουμε τα κόμματα που τους τρέφουν και τους στηρίζουν».

Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 19/4/2012