25 Ιουν 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ VODAFONE ΣΕ 360 CONNECT


Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση 360 Connect ΑΕ
site: http://se360connect.blogspot.gr e-mail: se360connect@gmail.com τηλ 6977368490, 6974215136
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 132/2014)

Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία της Vodafone συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά παίζοντας με τις ζωές των εργαζομένων. Έχει κάνει τις αλλαγές των συμβάσεων ψωμοτύρι με μόνο σκοπό να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια και να είναι ανταγωνιστική.

Δε θα τους αφήσουμε.

Σήμερα ενημέρωσαν με e-mail τους εργαζόμενους πως οι συμβάσεις τους έχουν αλλάξει «αυτόματα» από Vodafone σε 360 connect, «αυθαίρετα» χωρίς να της δίνεται από πουθενά τέτοια δυνατότητα. Η εργοδοσία συνεχίζει την όλο και παραπάνω επίθεση στα δικαιώματά μας.
Σε συνάντηση που είχε το επιχειρησιακό σωματείο της 360 Connect  με τη διοίκηση, η τελευταία τοποθετήθηκε πως προχωράει σε αυτήν την κίνηση για να μεγαλώσει η εταιρεία. Συνεχίζει την όλο και παραπάνω διάσπαση των εργαζομένων με το καθεστώς της επινοικίασης εργασίας, με τις διαφορετικές συμβάσεις των εργαζομένων στα ίδια τμήματα, με την προσπάθεια εξίσωσης των δικαιωμάτων μας προς τα κάτω. 
Συνάδελφοι,             
Προβάλει πιο αναγκαία από ποτέ η ανάγκη για μια ενιαία οργάνωση και πάλη των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone. Η διεκδίκηση ΜΙΑΣ σύμβασης στον όμιλο για όλους τους εργαζόμενους! Μιας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ακουμπά στις ανάγκες τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι στηριγμένη στα κέρδη της εργοδοσίας.
Δε συναινούμε στους στόχους και τα θέλω της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας μαζικές διαδικασίες ανά χώρο δουλειάς. Δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μην επιτρέπεται στην εργοδοσία να παίζει με τις ζωές μας.
Απαιτούμε: 
Την συλλογική διαπραγμάτευση μαζί με το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και τα σωματεία της CYTA και 360 για διασφάλιση των θέσεων, των όρων και των συνθηκών εργασίας όλων των εργαζόμενων και μετά την εξαγορά.
Την συνέχεια των δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους:  μισθολογικών και λοιπών απολαβών, προϋπηρεσίας, αντικειμένου εργασίας.
Να δεσμευτούν οι διοικήσεις γραπτά: Καμία απόλυση, καμία χαμένη θέση εργασίας, καμία βλαπτική μεταβολή στα δικαιώματα μας. Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που να διασφαλίζει τους όρους, τις συνθήκες και τις θέσεις εργασίας μας και μπροστά στην εξαγορά. Πάλη για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης από κοινού με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην κατεύθυνση της ανάκτησης όσων χάσαμε στην κρίση. 
Είναι σημαντικό βήμα η ύπαρξη για πρώτη φορά στον κλάδο μας προσχεδίου Κλαδικής Σύμβασης. Είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εντατικοποίησης. Να γίνουν τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις στα τμήματα με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου Vodafone. Μετατροπή όλων των συμβάσεων, να μπει τέλος στην επινοικιαζόμενη εργασία.Aσφαλείς χώρους εργασίας. Δε θα θυσιάσουμε την υγεία μας για τα κέρδη τους .