21 Μαΐ 2018

Παραμονή για “παρατασιούχους” του Δήμου Αθηναίων – Αντίθετη η Δημοτική Αρχή

Μία ακόμη προσωρινή διαταγή υπέρ εργαζομένων με ιδιωτικού δικαίου συμβάσεις στον τομέα καθαριότητας Δήμων εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr με την απόφασή του, το Δικαστήριο έκρινε ότι, θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμείνουν στις θέσεις που κατείχαν έως την 31.03.2018 εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων.
Μάλιστα, η απόφαση αυτή εκδόθηκε θετική για τους εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι, ο πληρεξούσιος του Δήμου Αθηναίων αρνήθηκε την ιστορική και νομική βάση της αίτησής τους και ζήτησε την απόρριψή της.
Ο Δικηγόρος Αθηνών, κος Λάμπρος Ντουματσάς, που υποστήριξε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τους εργαζόμενους δήλωσε στο epoli.gr:
«Άλλη μία δικαίωση για εργαζομένους στην καθαριότητα των Δήμων, άλλη μία επιβεβαίωση αυτού που έχουμε βαρεθεί να λέμε τον τελευταίο καιρό. Η απότομη διακοπή της εργασιακής σχέσης ανθρώπων που υποστήριξαν με την ψυχή τους και τον ιδρώτα τους τον τομέα καθαριότητας των Δήμων τα 3 – 4 τελευταία χρόνια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την έννομη τάξη. Τα Δικαστήρια δείχνουν ότι κατανοούν τους προβληματισμούς μας. Προσδοκούμε σε άμεση λύση του σημαντικού αυτού κοινωνικού ζητήματος, είτε νομοθετικά, είτε δικαστικά».
H Απόφαση