20 Φεβ 2017

Στ. Πέτσας στο epoli.gr: «ΔΕΝ θα εφαρμόσουμε τις προσλήψεις 1/4 και 1/3 στο Δημόσιο»

Απάντηση του κ. Στέλιου Πέτσα στο epoli.gr σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα «"Γκέλα" στενότατου συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στο Δημόσιο», επισημαίνει πως, η Ν.Δ. δεν θα εφαρμόσει τον ν. 4389/2016 «Επείγουσες Διατάξεις για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διορθωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 94/Α΄/27.5.2016, που μεταξύ άλλων, εισήχθησαν ρυθμίσεις, που αφορούν σε θέματα προσλήψεων προσωπικού και δίνει τη δυνατότητα σε Φορείς του Δημοσίου Τομέα να καλύψουν κενά, πιο ελαστικά, μέσω προσλήψεων σε ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες λόγω πρόωρων ή κανονικών συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.

Επισημαίνεται ότι, με το πρώτο προστιθέμενο εδάφιο, οι περιορισμοί των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα, στα έτη 2017 και 2018, έναντι της αναλογίας ένα προς πέντε του έτους 2016, ορίζονται ως εξής:

«Για το έτος 2017, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ.1 του άρθρου 1 του ν.3812/2009 (Α΄234) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς τέσσερα (1/4) - μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις -, ενώ για το έτος 2018 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς τρία (1/3) - μία πρόσληψη ανά τρεις αποχωρήσεις -, στο σύνολο των φορέων.»

Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του κ. Στ. Πέτσα

Καλημέρα,

Αναφορικά με το σχόλιό σας για το λόγο προσλήψεων/αποχωρήσεων, σημειώνω ότι δεν πρόκειται για "γκέλα", όπως εσείς αναφέρετε, αλλά για επανάληψη της δέσμευσής μας στη "Συμφωνία Αλήθειας", ότι θα διατηρήσουμε αμετάβλητο το λόγο αυτό στο 1/5 για να εξοικονομηθούν πόροι από το σκέλος των δαπανών που θα χρηματοδοτήσουν τις πρώτες μειώσεις φόρων. Μπορείτε να το δείτε στην Ομιλία του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2016).

Παρακαλώ για την ανάλογη διόρθωση.

Σας ευχαριστώ,

Στέλιος Πέτσας