20 Φεβ 2017

Πώς θα συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία εκτός δημοσίου στην επιλογή προϊσταμένων

Συγκεκριμένες προθεσμίες προκειμένου να καταθέσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με στόχο να συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία εκτός δημοσίου στην επιλογή προϊσταμένων δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως επισημαίνει σε εγκύκλιό του, οι φορείς θα πρέπει μέχρι τις 10/03/2017 να αποστείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου τα συγκεντρωτικά στοιχεία, στα οποία θα αποτυπώνονται συγκεκριμένες πληροφορίες.

Στα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός αιτήσεων υπαλλήλων ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τη ροή της διαδικασία χρειάζεται να αποστέλλονται από όλους τους φορείς αποκλειστικά στο Υπουργείο που τους εποπτεύει, και ακολούθως τα Υπουργεία θα αποστείλουν στο φορέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι κατά την διαχείριση και εξέταση των εν λόγω αιτήσεων, προτεραιότητα θα δίνεται στους υπαλλήλους κατηγορίας πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι στοιχειοθετούν κατ΄ αρχήν δικαίωμα για επιλογή σε θέση ευθύνης επιπέδου γενικής διεύθυνσης.