6 Δεκ 2016

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Δήμος αρνείται να εφαρμόσει το νόμο

Δεν εφαρμόζει τη ρύθμιση Βερναρδάκη για την παράταση συμβάσεων καθαριότητας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο δήμος Κυθήρων. Αυτό καταγγέλλουν στην aftodioikisi.gr οι τρεις εργαζόμενοι (οδηγοί στον τομέα καθαριότητας) που αναμένουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Ωστόσο, η δημοτική Αρχή Κυθήρων επικαλείται οικονομική στενότητα («Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε», είναι η απάντηση, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι) και δεν προχωρά στην παράταση των συμβάσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ο οποίος είχε προεξοφλήσει αύξηση δημοτικών τελών στην περίπτωση που παρατείνονταν οι συμβάσεις, ενώ στη συνέχεια μετά από πρόταση του δημάρχου Κατερίνης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Σάββα Χιονίδη είχε αποφασιστεί να διερευνηθεί η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής κατά του νόμου. Ωστόσο, μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, δεν μπήκε καν στο ψήφισμα του Συνεδρίου.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, υπάρχουν δήμοι, όπως αυτός της Κω, που προχώρησε σε αύξηση δημοτικών τελών, ενώ τώρα ο δήμος Κυθήρων αρνείται να προσλάβει τους εργαζόμενους επικαλούμενος έλλειψη κονδυλίων.