4 Νοε 2016

Έλεγχος για απευθείας αναθέσεις με «οσμή» σκανδάλου στο δήμο Κεφαλονιάς (έγγραφο)

Τη διενέργεια επιθεώρησης ελέγχου στο Δήμο Κεφαλονιάς για πλήθος απευθείας αναθέσεων, έδωσε με έγγραφο του, ο Ειδικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Δημοσθένης Κασσαβέτης, προς το σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο έλεγχος έχει ξεκινήσει ήδη από τις 24 Οκτωβρίου από δύο επιθεωρητές ελεγκτές, οι οποίοι έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» δημοτικά έγγραφα που αφορούν μια σειρά από απευθείας αναθέσεις.

Εξάλλου, όπως τονίζει στην εντολή του, ο κ. Κασσαβέτης, ο έλεγχος αφορά απευθείας αναθέσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς το διάστημα 2011 – 2016. Ειδικότερα πρόκειται για έργα, μελέτες, προμήθειες αλλά και υπηρεσίες που προφανώς ο δήμος έδινε χωρίς διαγωνισμούς, σύμφωνα με τις καταγγελίες που οδήγησαν στην έρευνα. Όπως σημειώνουν στελέχη της Ειδικής Γραμματείας, υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις για πλήθος παραβάσεων και «ύποπτων» αναθέσεων.

Ο έλεγχος βασίζεται σε καταγγελία η οποία έγινε και αντικείμενο επερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ο δήμος Κεφαλονιάς και ειδικότερα ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, σε μια ανεπίσημη πρώτη απάντηση του, ισχυρίζεται ότι έλεγχος έχει γίνει ήδη από το 2015. Προφανώς θα έχει χάσεις τις νεώτερες εξελίξεις αφού το έγγραφο του κ. Κασσαβέτη φέρει ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016.

kef