2 Αυγ 2016

Στο "Παρατηρητήριο" ο Δήμος Αχαρνών - "Κόκκινος" Δήμος με τη "βούλα"

Το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων απάντησε αρνητικά στην "κάλυψη" της ισοσκέλισης του Δήμου Αχαρνών, στηριζόμενο στην άδηλη πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αχαρνών, η οποία οφείλεται στον υψηλό δανεισμό των προηγούμενων ετών, γεγονός, που οδήγησε στην ένταξη στο «Οικονομικό Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α.», όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Γ. Κασσαβό, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επισημαίνεται ότι, η αδυναμία ισοσκέλισης του Προϋπολογισμού του 2016 - λόγω του ταμειακού ελλείμματος των 10,27 εκ ευρώ - ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να αιτηθεί δανεισμό ισοσκέλισης από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, τον Απρίλιο του 2016.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι παρά τον "μαραθώνιο" διαβουλεύσεων του Δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού, με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουΐκ, τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις στελεχών του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, δεν βρέθηκε τρόπος να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός 2016 του Δήμου Αχαρνών.

Έτσι, καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Δήμος Αχαρνών λειτουργούσε χωρίς προϋπολογισμό…!

"Αυτή την ιστορική στιγμή για τον Δήμο Αχαρνών, οφείλουμε να σταθούμε με τόλμη απέναντι στο πρόβλημα και να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις υπολογίζοντας ένα και μόνο πράγμα: το συμφέρον των δημοτών και της πόλης.

Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στους συμπολίτες μας να κρύβουμε την αλήθεια.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών δεν πρέπει να είναι το άλλοθι για να χαθεί ακόμη μια δημοτική περίοδος, που οι συμπολίτες μας θα στερηθούν έργα υποδομής.

Το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών είναι μία δύσκολη απόφαση και η υλοποίηση του προγράμματος είναι επίσης μία δυσχερής διαδικασία.

Δεν είναι η παρούσα Δημοτική Αρχή που δανείστηκε ή δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις της, ωστόσο εμείς καλούμαστε σήμερα να είμαστε προσεκτικοί, αξιόπιστοι, υπεύθυνοι και συνεπείς.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά ο Δήμος Αχαρνών θα είναι οικονομικά εύρωστος σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν θα είναι ένας προβληματικός, αλλά ένας υγιής οικονομικά Δήμος", τόνισε ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τεκμηριώνοντας την δύσκολη αυτή απόφαση.