13 Αυγ 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Μισθοί «κροίσων» στο ΤΧΣ, παρά την κρίση – Μέχρι €220.000 ο διευθύνων σύμβουλος

Την ώρα που συντάξεις και μισθοί πετσοκόβονται, την ώρα που συγκυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζονται να φέρουν το εργασιακό «Αρμαγεδδώνα» στα εργασιακά δικαιώματα, «μελετώντας» ακόμη και τη μείωση αυτού του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα -που βρίσκεται σε επίπεδα «μπουρμπουάρ», την ώρα που η απλήρωτη εργασία έχει γίνει status quo στον ιδιωτικό τομέα, την ώρα που οι συμβάσεις δουλείας στο δημόσιο τομέα (ατομικές συμβάσεις, κοινωφελής εργασία κ.λπ.) παραπέμπουν σε ανάλογους μισθούς, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζουν για τους «χρυσούς» μισθούς αυτών που τη βοηθούν να ξεπουλήσει τη χώρα: των εκτελεστικών μελών του ΤΧΣ.
Αναλυτικότερα:

Με απόφαση της Επιτροπής Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 433 ΥΟΔΔ/08-08-16), επανήλθαν οι αποδοχές των εκτελεστικών μελών του παραπάνω Ταμείου στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τις μειώσεις που επήλθαν επί υπουργίας στο Οικονομικών του Γ. Βαρουφάκη (σ.σ.: αυξάνονται κατά 5.000 ευρώ το μήνα). Αντίθετα, οι αμοιβές των μελών του Γενικού Συμβουλίου, «περικόπτονται», έτσι, για το θεαθήναι!
Το εύρος των προτεινόμενων αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου οριοθετείται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ ετησίως. Οι προτεινόμενες αμοιβές για τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο οριοθετούνται στα 150.000-195.000 ευρώ, ενώ του τρίτου εκτελεστικού μέλους στα 120.000-160.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως το νέο εύρος των αποδοχών είναι υψηλότερο και για το διευθύνοντα σύμβουλο (αναλογικά και για τις άλλες θέσεις της διοίκησης), καθώς μέχρι σήμερα οι αποδοχές του ανέρχονταν στις 129.000 ευρώ και τώρα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι τις 220.000 ευρώ.
Όσον αφορά στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, οι ετήσιες αποδοχές μειώνονται από τις 40.000 ευρώ στις 20.000 ευρώ, ενώ για κάθε συνεδρίαση που θα παρίστανται θα λαμβάνουν επιπλέον 1.000 ευρώ (αντιπαράβαλε, για παράδειγμα, την επιτροπή για την αναδιοργάνωση του ΟΕΥ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπου συνεδριάζει αμισθί και εκτός ωραρίου). Οι αποδοχές του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου ανέρχονται στις 125.000 ευρώ ετησίως, περίπου 50.000 χαμηλότερα από αυτές που ίσχυαν πριν τις μειώσεις του 2015.
Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από 6 «ανεξάρτητους» εμπειρογνώμονες: οι 3, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρό της και προερχόμενος από την ΕΚΤ, Francesco Papadia, υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Οι άλλοι τρεις υποδεικνύονται από τον υπουργό Οικονομικών (2 τον αριθμό) και την Τράπεζα της Ελλάδας (1 τον αριθμό), που ουσιαστικά αποτελεί παράρτημα της ΕΚΤ.
Υπενθυμίζεται ότι άμεσα αναμένεται η έγκριση του EWG για την προσωρινή διοίκηση του ΤΧΣ που προτάθηκε από το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου (οι Χρ. Στράτος και Μιχ. Χαραλαμπίδης για τις θέσεις του διευθύνοντα και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου), ενώ αναμένεται και η τοποθέτηση νέου μέλους από την ΤτΕ, ώστε να συμπληρωθεί η Εκτελεστική Επιτροπή.
Με πληροφορίες από imerisia.gr