15 Ιουλ 2016

Δήμος με «φέσια» 21 εκατ. ευρώ ξεκίνησε κατασχέσεις

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα από τις κατασχέσεις λογαριασμών έμεινε ο δήμος Λάρισας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Π. Νταής. Οι διαδικασίες ωστόσο, έχουν ξεκινήσει αφού τα χρέη προς το δήμο Λάρισας ξεπερνούν τα 21 εκ. ευρώ.

Τα «φέσια» στο δήμο παρουσίασαν μια στασιμότητα μόλις στα τέλη του 2015, τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια αυξάνονταν διαρκώς. Οσον αφορά τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ο κ. Νταής εξήγησε ότι ο
προϊστάμενος εσόδων του δήμου είναι υποχρεωμένος από το νόμο να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να διασφαλίσει την εισπραξιμότητα των εσόδων, ειδάλλως θα υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου χρησιμοποίησε και ορισμένα παραδείγματα για να περιγράψει την συμπεριφορά των οφειλετών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται επί σειρά ετών κοινόχρηστους χώρους και δεν πληρώνουν. «Για να ασκούμε κοινωνική πολιτική, πρέπει να εισπράττουμε», είπε ο κ. Νταής, ο οποίος ανέφερε ότι έχει κατατεθεί αίτημα από το δήμο προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει γενναία ρύθμιση στις προσαυξήσεις των προστίμων για να μπορέσουν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.