30 Μαρ 2016

Δημόσιο: 178 φορείς εξακολουθούν να αρνούνται να απογραφούν – Τι σχεδιάζει το ΥΠΕΣΔΑ (έγγραφα)

Στα… αζήτητα παραμένουν εδώ και μια πενταετία 178 φορείς του Δημοσίου καθώς τη σχετική μνημονιακή δέσμευση της χώρας μας (αρ. 35 του ν. 4024/2011), αρνούνται να απογραφούν! Πρόκειται, σύμφωνα με απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερβαρδάκη σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά για ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη μετά την τελευταία εγκύκλιο που απέστειλε στις 9.11.2015, 26 φορείς (25 ΝΠΔΔ και 1 ΝΠΙΔ) από τα συνολικά 204 που μέχρι τότε δεν είχαν απογραφεί, μπήκαν τελικά στο μητρώο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), με αποτέλεσμα οι φορείς που απομένουν να είναι 178.

«Παρότι ο αναπληρωτής υπουργός έχει εκδώσει δυο εγκυκλίους δίνοντας παρατάσεις για την απογραφή των δημόσιων φορέων, ορισμένα υπουργεία εξακολουθούν να καλύπτουν κάποιους οργανισμούς – ζόμπι και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ – φαντάσματα που συντηρούνται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και συνεχίζουν την πορεία τους στην…ανυπαρξία», αναφέρει ο κ. Αμυράς και ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα την ονομαστική λίστα όλων των δημοσίων φορέων που δεν έχουν ακόμα απογραφεί και να διακοπεί άμεσα η χρηματοδότησή τους.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στην aftodioikisi.gr, υποβάθμιζαν το θέμα τονίζοντας ότι πρόκειται για δευτερεύοντες και (μάλλον) ασήμαντους φορείς, ορισμένοι εκ των οποίων είτε δεν έχουν καθόλου υπαλλήλους είτε αυτοχρηματοδοτούνται. Πρόσθεταν, δε, ότι το θέμα θα έχει λήξει έως τον Ιούνιο.

Για την ιστορία της απογραφής στο Δημόσιο κάντε κλικ ΕΔΩ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ