19 Φεβ 2016

Παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις στα ΕΑΣ

Την ανάκληση των 6 «παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων», που πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, ζητούν τα σωματεία εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ).
Τα Σωματεία υπογραμμίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις απολύσεις αλλά και τα σχέδια για διάλυση της εταιρείας. Καλούν, δε, τη διοίκηση, τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να ανακαλέσουν εδώ και τώρα τις απολύσεις που έχουν ως στόχο:

  • την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζομένων, και
  • την εξυπηρέτηση μυστικών σχεδίων παραπέρα συρρίκνωσης της εταιρείας (εγκαταστάσεων και ανθρώπινου δυναμικού).
Ήδη, αντιδρώντας, την περασμένη Τρίτη πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην είσοδο της κεντρικής διοίκησης και την περασμένη Τετάρτη 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπ. Άμυνας.
«Το διευθυντικό δικαίωμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους κανόνες που επιβάλλεται να εφαρμόζονται κατά την πρόσληψη (διαδικασίες ΑΣΕΠ), την εξέλιξη (σύστημα αξιολόγησης) και την αποχώρηση του προσωπικού. Δυστυχώς η κακοδαιμονία των ΕΑΣ, όλα αυτά τα χρόνια, με ευθύνη των διοικήσεων και της διευθυντικής πυραμίδας, είχε αντικαταστήσει κάθε κανόνα και κάθε έννοια αξιοκρατίας, με το ρουσφέτι και τους “κολλητούς”, είτε μέσω εργολαβικών προσλήψεων, είτε μέσω “οργανογραμμάτων των αρεστών”, είτε δημιουργώντας ψυγεία. Για άλλη μια φορά ή ίδια κακοδαιμονία των ΕΑΣ, με ευθύνη της σημερινής διοίκησης αυτή τη φορά, χτύπησε με την αναιτιολόγητη και καταχρηστική απόλυση έξι συναδέλφων μας», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Κεντρικά Γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΣΕΕΛΛΑΣ), ο οποίος ζητεί και αυτός την ανάκληση των απολύσεων.