26 Ιαν 2016

ΠΑΤΡΑ:"Μπουγιουρντί" χιλιάδων ευρώ στη ΔΕΥΑΠ...για "κομμένα" δώρα Χριστουγέννων σε υπαλλήλους της!

Δώρο Χριστουγέννων διεκδικούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ με απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών. Το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θα δώσει το δώρο ή όχι.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η απόφαση του Πρωτοδικείου (υπ. αρ. 80/2015) έχει καταστεί τελεσίδικη, και υποχρεώνει την επιχείρηση να καταβάλλει στους εργαζόμενους τις αποδοχές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί κατά την 31/10/2012.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έχει προωθήσει ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ στα μέλη του ΔΣ, με βάση τη δικαστική απόφαση «και έχοντας υπόψη ότι στις αποδοχές των εργαζομένων το έτος 2012 περιλαμβάνονταν τα επιδόματα εορτών και άδειας με τους περιορισμούς του Ν.4024/2011, προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων 500€ με την προϋπόθεση ότι οι αποδοχές τους δεν υπερβαίνουν τις 3000€ κατά μήνα υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση...».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, επιβεβαίωσε ότι το σχετικό θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης κι ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το συγκεκριμένο θέμα αφορά μόνο στο πρόσφατο δώρο Χριστουγέννων (για δώρο Πάσχα ή επίδομα αδείας θα πρέπει να ληφθούν νεώτερες αποφάσεις από το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ).

Επίσης, ανέφερε μετά από ερώτηση που δέχθηκε ότι έχει ληφθεί υπόψη η γνώμη των νομικών της δημοτικής επιχείρησης, καθώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η ΔΕΥΑΠ ανήκει στον ονομαζόμενο ευρύτερο δημόσιο τομέα στον οποίο έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και το επίδομα αδείας με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.