15 Ιαν 2016

Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α.Τ.: Νέα 48ωρη απεργία, 15 & 18 Ιανουαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΤ 

Πειραιάς 14–01-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Ν.Α.Τ. αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΠΟΥΕΝ κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 15-1-2016 και Δευτέρα 18-1-2016.

Στη Γ.Σ. παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου της Εστίας Ναυτικών.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ είμαστε ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του ΝΑΤ.

Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και ανέξοδες συμπαρατάξεις, από τακτικισμούς αναμένοντας να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Το ΝΑΤ είναι η ίδια η ιστορία της ναυτιλίας και είναι άρρηκτα δεμένο με αυτή.

Η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα, φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού και άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς και όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογη με την ελληνική.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ ζητούν από την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία, τις ενώσεις των συνταξιούχων να συντονίσουμε τον αγώνα μας ξεκινώντας με ενημέρωση των αρχηγών κομμάτων, του πρωθυπουργού και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας με πορείες, καταλήψεις του ΝΑΤ, του ΕΛΟΕΝ και του Υπουργείου Ναυτιλίας προσπαθώντας να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των υπαλλήλων του ΝΑΤ την Δευτέρα 18-1-2016 και ώρα 10.00 π.μ. προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να ληφθεί εκ νέου απόφαση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων και την κλιμάκωση των ενεργειών.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Π.Ν.Ο των σωματείων όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την ναυτιλία την Δευτέρα 18-1-2016 για σύσκεψη για τον συντονισμό και οργάνωση κοινής δράσης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΑΝ

ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΛΟΕΝ

Το Δ.Σ.