3 Δεκ 2015

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο “Αττικόν” για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, αρχής γενομένης της πεντάωρης στάσης εργασίας στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους έχει “υποδιπλασιαστεί ενώ οι ασθενείς έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα και νοσηλεία”.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η “ναυαρχίδα” της Δυτικής Αττικής λειτουργεί με την “εξόντωση του προσωπικού” οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 350, 11 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, η Μονάδα Νεογνών λειτουργεί με δύο μόνο νεογνολόγους και 8 νοσηλεύτριες, οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές.

“Μόνιμες κλίνες”, έχουν γίνει τα ράντζα στο νοσοκομείο, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι εκτός από τις Παθολογικές Κλινικές σιγά-σιγά γίνονται “μόνιμο καθεστώς και στις Χειρουργικές Κλινικές”, με συνέπεια την “ έξαρση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια”.

Επίσης, αναφέρουν ότι είναι “μεγάλες οι λίστες αναμονής για χειρουργεία (από τρεις μήνες έως ένα χρόνο)”, οι ασθενείς που εισάγονται για τακτικό χειρουργείο παραμένουν νοσηλευόμενοι μέχρι το χειρουργείο, “έως και 10 ημέρες”, ενώ όπως υπογραμμίζουν στο “κόκκινο” βρίσκεται και η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων.