24 Νοε 2015

Συνέβη κι αυτό: Ποιος Δήμος κατέσχεσε τη μισθοδοσία άλλου Δήμου;

Τη μισθοδοσία του προσωπικού του δήμου Μινώα Πεδιάδος μπλόκαρε ο Δήμος Ηρακλείου εξαιτίας παλιάς οφειλής του για τη χρήση της χωματερής των Πέρα Γαλήνων! Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και προκαλεί τριβές μεταξύ των δύο δήμων αλλά και στη λειτουργία της ΠΕΔ Κρήτης.

Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά τη χρήση προηγούμενων δημοτικών αρχών. Ο Δήμος Μινώα χρησιμοποιούσε τη χωματερή χωρίς όμως να πληρώνει και το ποσό της χρήσης ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ. Η σιωπηρή συμφωνία του προηγούμενου δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με το δήμαρχο της περιοχής Ζαχαρία Καλογεράκη, να αναζητηθεί κάποια στιγμή τρόπος αποπληρωμής του χρέους σε βάθος χρόνου είχε ημερομηνία λήξης, καθώς ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός έστειλε τη διαταγή πληρωμής και όχι μόνον αυτό, αφού προχώρησε και σε ενεργοποίηση της κατάσχεσης υπερ τρίτων, όπως συμβαίνει με τους... μπαταχτσήδες ιδιώτες! 

Αποτέλεσμα; Η υπηρεσία πληρωμών του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία κοινοποιήθηκε η απόφαση μπλόκαρε την πληρωμή μισθοδοσίας του προσωπικού του δήμου Μινώα, μέχρις ότου ο δήμος αποπληρώσει την οφειλή του. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Αρκαλοχώρι και οι δυο δήμαρχοι κκ. Καλογεράκης και Λαμπρινός αναζητούν λύση πριν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Μινώα πάρουν την ψυχρολουσία οταν θα έλθει η ώρα να πληρωθούν.