31 Οκτ 2015

Π. Κουρουμπλής: Ηλεκτρονική διασύνδεση υπουργείων και υπηρεσιών το επόμενο τετράμηνο

Η διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών με άλλα υπουργεία, αλλά και όλων των υπουργείων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, είναι από τις προτεραιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις για το θέμα.

Την Παρασκευή το βράδυ συγκλήθηκε, νέα, ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και του υφυπουργού Γ. Μπαλάφα, με την συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών μηχανοργάνωσης των εμπλεκομένων Υπουργείων.

Στη συνάντηση εκτός της πολιτικής ηγεσίας, παραβρέθηκαν, ο γενικός διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του ΥΠΕΣΔΑ Θ. Οικονόμου, ο διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣΔΑ Στρ. Μαραγκός, αντιπροσωπεία από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας ο διευθυντής υπηρεσιών Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας και αντιπροσωπεία από το υπουργείο Παιδείας με επικεφαλής την γενική διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Κ. Μαρούγκα.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης συνεργασίας των Υπουργείων ώστε να ηλεκτρονικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η μεταφορά των πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με σκοπό την απλοποίηση της σχέσης του πολίτη με το κράτος.

Στόχος της υλοποίησης αυτού του σχεδίου είναι ο πολίτης να ξεπερνά την εκκρεμότητά του και να επιλύει το πρόβλημά του στον πρώτο, κιόλας, επίσημο φορέα που θα απευθύνεται.

Ο υπουργός Π. Κουρουμπλής αφού τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί κύρια προτεραιότητά του και συνδέεται άμεσα με το πέρασμα της παρούσης πολιτικής ηγεσίας από το ΥΠΕΣΔΑ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που στο τραπέζι αυτό υπάρχει κοινή αντίληψη για την ανάγκη υλοποίησης του εν λόγω έργου. Παράλληλα με τον κύκλο των συναντήσεων αυτών είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν επαφές μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν οι όποιες δυσκολίες. Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να έχουμε προωθήσει σημαντικά και πρακτικά τη διαλειτουργικότητα, χωρίς αναβολές, καθυστερήσεις και ατέρμονες συζητήσεις. Τα νομοθετικά και θεσμικά ζητήματα θα τα αναλάβουμε εμείς».

http://www.localit.gr/, 30/10/2015