11 Οκτ 2015

Εικόνες φρίκης στο δημοτικό κυνοκομείο του Βόλου

Εικόνες φρίκης αντίκρισαν τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, όπως καταγγέλλουν, όταν αιφνιδίως αποφάσισαν να επισκεφτούν το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Γλαφυρές.
Τα μέλη της Ομάδας, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα και οι οποίες σοκάρουν, ισχυρίζονται πως τα ζώα φυλακίζονται, εγκαταλείπονται και αργοπεθαίνουν από τις αρρώστιες και την πείνα.


Μεταξύ άλλων, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, κατά την αιφνιδιαστική έφοδο που έκανε, αναφέρει: «Η πόρτα του καταφυγίου ήταν ανοιχτή, ζώα βρίσκονταν μέσα και έξω από το χώρο και παρόντα ήταν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν υπάλληλος του καταφυγίου. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποσιτισμένων σκυλιών και ένα νεκρό σκυλί με σκουλήκια και μύγες πάνω του και έντονη μυρωδιά».


Όπως οι αρμόδιοι της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου ενημερώνουν, ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου για την άθλια κατάσταση των ζώων.


Όπως καταγγέλουν, η περισυλλογή αδέσποτων ζώων που πραγματοποιείται γίνεται αδιάκριτα και χωρίς προϋποθέσεις. «Απαιτούμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την άμεση προστασία των ζώων» καταλήγουν.


Σε μήνυμά της στο Facebook, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, μετά την «αυτοψία» έγραψε: «Μία φρίκη παντού, σκυλιά πεθαμένα από την πείνα μέσα στα κλουβιά να τα τρώνε τα σκουλήκια και οι μύγες, ένα σκυλί με καρκίνο να αργοσβήνει αβοήθητο, όλα σε ακραίο υποσιτισμό θέμα λίγων ημερών να πεθάνουν κι αυτά… Κουτάβια νεκρά στον περιφραγμένο χώρο να λιώνουν και να μην τα μαζεύουν καν. Όλος ο χώρος να μυρίζει πτώματα ζώων, πολλά άρρωστα και με πληγές. Καταλαβαίνετε οτι τα γεμάτα ακαθαρσίες κλουβιά είναι το λιγότερο…. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ. ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!».