4 Μαΐ 2015

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Φιμώθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΒΣΣ - ΚΗΦΗ - ΚΔΑΠ στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τηρώντας τη μέχρι τώρα στάση της η Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), να διαχωρίζει τους εργαζομένους, σε πατρίκιους και πληβείους, απαγόρευσε να μιλήσουν στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «Βοήθεια Στο Σπίτι» - «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».

Με εντολή του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εντελώς πραξικοπηματικά, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, προερχόμενος από την παράταξη της ΣΥΝ. ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ), ενώ τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου συμφωνούσαν να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των συναδέλφων – εργαζομένων ΒΣΣ-ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ, ο ίδιος προτίμησε να τους φιμώσει δείχνοντας ξεκάθαρα την αντίληψη που επικρατεί για τους συναδέλφους στους κόλπους της παράταξη του.
Αποτελεί θράσος και μεγάλη πρόκληση να δίνουν το λόγο στον εκπρόσωπο των εργοδοτών,αντιδήμαρχο Έδεσσας, όπου έχει καταγγελθεί για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που επιχειρεί η εκεί Δημοτική Αρχή καθώς και για τις συνδικαλιστικές διώξεις που επιβάλλει εναντίον συναδέλφων αγωνιστών, και απαξιωτικά και κυνικά να στερούν τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εκπροσώπων των επί δεκαετίας και περισσότερο συναδέλφων στα κοινωνικά προγράμματα των Ο.Τ.Α.
Τα «δάκρυα» που βγάζουν στις κατά καιρούς ανακοινώσεις καθώς και η «αγωνιστική» στήριξη αποδείχθηκαν ψεύτικα και άκρως επικοινωνιακά. Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των προσωπικών και παραταξιακών της συμφερόντων, η ηγεσία της ΣΥΝ.ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) συντηρεί τη διάσπαση στον κλάδο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδυναμώνει τη συσπείρωση των εργαζομένων και τη μαζικοποίηση των αγώνων.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 02-05-2015

Διαβάστε ΕΔΩ την καταγγελία των εργαζομένων στα ΒΣΣ, ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ