16 Απρ 2014

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Ανακοίνωση για την προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής του ωραρίου των εργαζομένων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

25.000 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής του ωραρίου των εργαζομένων

Ιδιαίτερη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά μας έχει προξενήσει η απόφαση       440/14-4-2014 του Δημάρχου για «διενέργεια προμήθειας ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου προσέλευσης - αποχώρησης  προσωπικού», ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει στα 25.000 ευρώ!!
Το υπερβολικό αυτό ποσό για την προμήθεια ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου, μας προβληματίζει για το τι είδους στοιχεία θα καταγράφει ένα τόσο ακριβό σύστημα, με ποιόν τρόπο και για πόσο διάστημα αυτά θα φυλάσσονται.
Ο Σύλλογός μας υπερασπίζεται τη μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας με πλήρες ωράριο και δεν έχει σκοπό να υποδείξει τις μεθόδους με τις οποίες η διοίκηση του Δήμου θα ασκήσει το δικαίωμα ελέγχου της τήρησης από τους υπαλλήλους αυτού του ωραρίου και φυσικά δεν είμαστε αρνητικοί  στην διεξαγωγή αξιόπιστων ελέγχων.
Έχουμε όμως και την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από περιπτώσεις που τυχόν θίγονται προσωπικά τους δεδομένα ή αξιολογούνται με ασαφή και αδιευκρίνιστο τρόπο τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής.
Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι δεν έχει υπάρξει ουδεμία ενημέρωσή ή άλλη συνεννόηση  με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το συγκεκριμένο θέμα, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά και ανησυχίες που χρειάζονται να απαντηθούν.

Για το Δ.Σ.

Η Γραμματέας 

Στέλλα Λίτινα

Η Πρόεδρος
 
Σοφία Κορωναίου