20 Μαρ 2013

27 εκ για την ψηφιακή αναβάθμιση των δήμων


27 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Κοινωνία της Πληροφορίας μέσω της ΕΕΤΑΑ και του ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση  για την ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων.
Η συμφωνία έκλεισε με την Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και η Πρόσκληση για τους δήμους αναμένεται να βγει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της συμφωνίας ο κάθε δήμος θα επιχορηγηθεί με 60.000 ευρώ προκειμένου να αναπτύξει πληροφοριακό πλατφόρμα εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τους δημότες.
Η νέα ψηφιακή αναβάθμιση των επικοινωνιών του δήμου αποκτά τεράστια σημασία αφού τώρα πια τα δεδομένα χρήσης του Διαδικτύου έχουν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό. Σε ηλικίες κάτω των 40 η χρήστες του Διαδικτύου αγγίζουν το 90% ενώ ραγδαία αναπτύσσονται οι ηλικίες πάνω των 40.
Τα portals των δήμων παρουσιάζουν απίστευτες επισκεψιμότητες σε επίπεδα 2000 - 3000 views ημερησίως ενώ όλο και περισσότεροι δημότες προσδοκούν υπηρεσίες μέσω των δημοτικών site που τις περισσότερες φορές όμως... δεν βρίσκουν. Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δήμοι στην διαχείριση των μηνυμάτων των δημοτών αφού πίσω από τα τερματικά υποδοχής τις περισσότερες φορές είτε δεν βρίσκεται κανείς για να απαντήσει, είτε αυτός που βρίσκεται δεν έχει καμία δυνατότητα πίεσης ή ελέγχου των υπολοίπων υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την διεκπεραίωση.
Αλλο ένα σημαντικό κομμάτι επικοινωνίας είναι αυτό των κοινωνικών δικτύων αφού οι δήμοι παρουσιάζονται με 5.000 φίλους που έχουν την δυνατότητα να τους ενημερώνουν άμεσα για οποιαδήποτε δράση τους.


http://www.myota.gr/, 18/3/2013