13 Δεκ 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Προσυπογράφει και το νέο μνημόνιο διαρκείας

Η ΝΔ είναι συνυπεύθυνη για τη χρεοκοπία της λαϊκής οικογένειας, γι' αυτό η πολιτική της δεν μπορεί να αποτελεί διέξοδο για το λαό. Η ανατροπή της, όπως και του ΠΑΣΟΚ, είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή ευημερία
Πανέτοιμη να προσυπογράψει το νέο μνημόνιο διαρκείας και όλα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αυτό θα περιλαμβάνει είναι η ηγεσία της ΝΔ, θέτοντας σταθερά πάνω απ' όλα τα συνολικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Με αφορμή την πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου, η ηγεσία της ΝΔ έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη λήψη των νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία θεωρεί αναπόφευκτα και επικαλείται γι' αυτό την «έλλειψη αποτελεσματικότητας» από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει η ηγεσία της ΝΔ έδωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταικούρας, σε χτεσινή δήλωσή του, στην οποία χαρακτηρίζει «αναγκαίους» και «συμφωνημένους» τους στόχους του μνημονίου και «απαραίτητες» τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για την επίτευξή του, καθιστώντας σαφές ότι η ΝΔ θα στηρίξει το σύνολο των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση συνεργασίας του μαύρου μετώπου.
«Η πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών, δεν κατάφερε να επιτύχει τους αναγκαίους και συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, δεν υλοποίησε τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρώντας δεδομένο ότι «η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου επιβεβαιώνει ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων απαιτεί, πλέον, μεγαλύτερη προσαρμογή».
Μάλιστα, η ΝΔ προτείνει τα νέα μέτρα να ληφθούν στην κατεύθυνση της «περιστολής των δαπανών», δηλαδή της δραστικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών, του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, της κατάργησης δημόσιων υπηρεσιών, ενώ επιδοκιμάζει και τα νέα φορολογικά χαράτσια σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και ζητά νέες φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις. «Η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων, και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να αρθρώσει οποιαδήποτε φραστική διαφωνία σχετικά με την προωθούμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και του κατώτατου μισθού, όπως αποτυπώνεται στην πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου, ούτε βέβαια τις νέες περικοπές στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Αντίθετα, θεωρεί «δικές της» τις άλλες προτάσεις του νέου μνημονίου για μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί με την παράταση, έστω μερικών βδομάδων, της θητείας της τρικομματικής κυβέρνησης στο όνομα της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του χρέους.

πηγή : Εφημερίδα "Ριζοσπάστης", 13/12/2011