1 Νοε 2010

170 παράνομες μεταδημοτεύσεις στον Πόρο!

Καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Δημητριάδης, ο οποίος προσέφυγε και στον Εισαγγελέα

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι δημοτικές εκλογές στον Πόρο! Ο άνθρωπος που με επίμονες δικαστικές ενέργειες, που κράτησαν σχεδόν δύο χρόνια, έστειλε στο σκαμνί όλες τις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας του Πόρου και ακόμη και αυτόν τον δημοτικό σύμβουλο του ίδιου δήμου Δημήτρη Γρίβα για κατ' εξακολούθηση υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού, βάσει του Ν. 1650/1986 (εκτενή ραδιοφωνικά ρεπορτάζ για το θέμα έγιναν το καλοκαίρι που μας πέρασε), και τώρα κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος, ο Γιάννης Δημητριάδης, με έγγραφη αναφορά του προς τον νυν δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος του Νίκος Αντωνιάδης, καταγγέλλει ότι όλες οι πράξεις μεταδημότευσης που έχουν γίνει επί δημαρχίας Στρατηγού, και είναι πάνω από 170 (!) όπως αναφέρει, είναι παράνομες. Οι συνέπειες αυτών των μεταδημοτεύσεων είναι προφανείς για τη νομιμότητα των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου, αφού όλοι αυτοί οι νέοι δημότες έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και πρόκειται να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές, σε ένα εκλογικό σώμα μόλις 4.000 ψηφοφόρων, όπου εκτιμάται ότι θα ψηφίσουν περίπου 3.000 ψηφοφόροι, οπότε οι διαφορές, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, αλλά πιθανότατα και μεταξύ των παρατάξεων, σε κάθε περίπτωση θα είναι οριακές! Το παράνομο των μεταδημοτεύσεων, κατά τον καταγγέλλοντα, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές έγιναν με βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας από τον αντιδήμαρχο Πόρου Δημήτρη Μωρόπουλο, στον οποίο ο δήμαρχος Στρατηγός δεν έχει μεταβιβάσει τη σχετική αρμοδιότητα! Μάλιστα ο καταγγέλλων αναφέρει και τις τελευταίες αποφάσεις (3675/2009 και 7557/2009) με τις οποίες ο δήμαρχος όρισε τους αντιδημάρχους του, στους οποίους μεταβίβασε κατά νόμο διάφορες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η βεβαίωση μονίμου κατοικίας.
Το δεύτερο σκέλος, όμως, της καταγγελίας του Γιάννη Δημητριάδη είναι ίσως ακόμη σοβαρότερο. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων που έχουν γίνει επί δημαρχίας Στρατηγού, τα είχε ήδη ζητήσει και ότι μάλιστα την 12/2/2010 έλαβε και εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγησή τους, την οποία όμως ο δήμαρχος αρνήθηκε να την εκτελέσει, επικαλούμενος ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!
Ενώ όμως ο κ. Στρατηγός αρνείτο να δώσει τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων, επικαλούμενος «προσωπικά δεδομένα», εφημερίδα του Πειραιά που κυκλοφορεί και στον Πόρο δημοσίευσε τα στοιχεία μεταδημότευσης του ίδιου του Γ. Δημητριάδη, ο οποίος ως υποψήφιος δήμαρχος νόμιμα μπορούσε να μεταδημοτεύσει. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρονται ακόμα και τα πρόσωπα που έκαναν ένορκες βεβαιώσεις περί της κατοικίας του Γ. Δημητριάδη. Δηλαδή αναφέρονται στοιχεία τα οποία μόνο ο δήμος κατέχει.
Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Δ. Στρατηγός όσο και ο Δ. Γρίβας είναι αντίπαλοι του Γ. Δημητριάδη στις προσεχείς εκλογές. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στον Πόρο!
πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 31/10/2010