1 Νοε 2010

Βγάζει αντισυνταγματικό το Μνημόνιο το ΣτΕ

Για την άρση της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας οπότε μπορούν οι δανειστές μας να κατασχέσουν ακόμη και την Ακρόπολη!

Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές οργανώσεων και φορέων που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, καθώς και άλλοι όροι του Μνημονίου.
Όμως, σύμφωνα με προκαταρκτικές συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η άποψη που διαμορφώνεται είναι η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος.
Αντίθετα, όπως τονίζουν έγκυρες πληροφορίες, η τάση που υπάρχει είναι να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο όρος που προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα επικαλεστεί την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας έναντι των δανειστών, που σημαίνει ότι θα μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία όπως κτίρια, πολεμικά αεροπλάνα, πλοία, μέχρι και αρχαιολογικούς χώρους, ακόμη και την Ακρόπολη! Η απόφαση θα είναι τέτοια που δεν θα αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να συμφωνήσει με την «τρόικα» στην απάλειψη του συγκεκριμένου όρου από το κείμενο του Μνημονίου.
Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο είχαν εξασφαλίσει πως ό,τι κι αν συμβεί θα πάρουν πίσω τα χρήματα που θα μας δανείσουν στη διάρκεια της τριετίας.
πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 31/10/2010