12 Οκτ 2011

Καταλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης...

Δεν λειτούργησε καμιά υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης χθες, καθώς οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 11.30 και στη συνέχεια στάση εργασίας.
Καταλήψεις έγιναν και σε δημαρχεία περιφερειακών δήμων, ενώ εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έκαναν κατάληψη στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Τσιμισκή και με την παρουσία τους ανέβαλαν τη διεξαγωγή διαγωνισμού ύψους 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης. Αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και θα προχωρήσουν σε δίωρες καταλήψεις των γραφείων της εταιρείας σε καθημερινή βάση.

*Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν σήμερα το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι από όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων του κλάδου.
Με πανό που έγραφαν «όχι στο νέο φτωχολόγιο», «όχι στην εφεδρεία και τις απολύσεις» οι υπάλληλοι διαδήλωσαν υπέρ των εργασιακών τους δικαιωμάτων και, εν συνεχεία, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένη Διοίκησης, Καλ. Γερακούδη, στην οποία και εξέθεσαν τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

* Χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων και του τμήματος καθαριότητας προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του κτιρίου αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και στα γενικότερα οικονομικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι θυροκόλλησαν τα αιτήματά τους και προετοιμάζονται για τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στις 19 Οκτωβρίου 2011.

Ν.Ρ. , από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 12/10/2011