4 Μαΐ 2011

Κανονικά τα φάρμακα για ΟΑΕΕ, ΟΤΕ, επιλεγμένα στον ΟΠΑΔ

Κανονικά εκτελούνται από χθες οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και του ΟΤΕ, καθώς λύθηκαν οι εκκρεμότητές τους με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ χορηγούνται 89 ακριβά φάρμακα για χρόνιες παθήσεις.

Εκπρόσωποι του Δ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά είχαν συναντηθεί πριν με τον διοικητή του ΟΑΕΕ Γ. Βουδούρη, ενώ ο ΟΤΕ εξόφλησε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του. Παράλληλα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ανακοίνωσε ότι «συναισθανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που υφίστανται οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι πάσχουν από σοβαρότατες ασθένειες και ανήκουν στα ταμεία που ο ΦΣΑ έχει διακόψει την πίστωση (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, ΤΑΣ και ΕΤΕ), παρά το δυσβάστακτο κόστος των φαρμάκων αυτών, αποφάσισε την κατ' εξαίρεση χορήγηση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που αφορούν τις ασθένειες αυτές».

Επίσης ο ΦΣΑ δηλώνοντας πως θεωρεί «τουλάχιστον άδικο να απορροφούν κυρίως οι φαρμακοποιοί τη μεγάλη οικονομική δυσπραγία των Ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα και οι φαρμακευτικές εταιρείες να συνεισφέρουν, χορηγώντας μεγαλύτερη πίστωση, επ' ωφελεία της ομαλής λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς και του κοινωνικού συνόλου», πραγματοποιούν κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

πηγή : Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 4/5/2011