4 Μαΐ 2011

Στις 27 Μαΐου η δίκη κατά της «Ολυμπίας Οδού»

Στις 27 Μαΐου θα συνεχιστεί τελικά η εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει από τις 5 Οκτωβρίου 2010 ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας και πολλοί ενεργοί πολίτες κατά της «Ολυμπίας Οδού», που αμφισβητούν ευθέως τη νομιμότητα της προκαταβολικής καταβολής των διοδίων για τμήμα του δρόμου της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.
Δικηγόροι και πολίτες ζητούν επίσης να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες.

Οι «Δεν πληρώνω»

Χθες το πρωί μέλη της κίνησης «Δεν πληρώνω διόδια» από πολλές περιοχές της χώρας μετέβησαν στην Πάτρα με λεωφορεία και Ι.Χ. και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Όπως έγινε γνωστό, η προηγούμενη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στην αγωγή που έχει καταθέσει, προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης που διέρχεται από το τμήμα Πάτρα - Κόρινθος να πληρώνει διόδια, τη στιγμή που δρόμος δεν είναι κατασκευασμένος και δεν έχει δοθεί προς χρήση.
Λίγες ώρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στα διόδια του Ρίου με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει και επιχείρησε να σηκώσει την μπάρα των διοδίων, η οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν κλειδωμένη!
Ο δημοσιογράφος κατήγγειλε πως είναι παράνομο το μπλοκάρισμα της μπάρας, αφού από το Σύνταγμα απαγορεύεται το μπλοκάρισμα της διέλευσης των εθνικών οδών, ανεξάρτητα με το αν κάποιος θα πληρώσει, μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας. Τελικά ο δημοσιογράφος πλήρωσε, αλλά τόνισε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση.

του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 4/5/2011