5 Απρ 2010

Κλείνουν την Πέμπτη οι δήμοι!

Όπως ακριβώς είχε γράψει η στήλη την περασμένη Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ, που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, αποφάσισε να κλείσει όλους τους δήμους της Αττικής την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη περικοπή από την κυβέρνηση των θεσμοθετημένων πόρων υπέρ της ΤΑ και την προσπάθεια απαξίωσής της από τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο που μίλησε για διαφθορά στους δήμους.
Το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμα πως δεν θα δεχθεί την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» αν η κυβέρνηση δεν εγγυηθεί εκείνα που διεκδικούσε η ίδια ως αντιπολίτευση.
Να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη θα λειτουργήσουν μόνο οι υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, αφού τα έσοδα για τη λειτουργία τους είναι ανταποδοτικά, δηλαδή τα πληρώνουν οι πολίτες. Από τη στιγμή λοιπόν που η απεργία γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χρήματα που δεν δίνει το κράτος στους ΟΤΑ, δεν μπορεί να απεργήσει ο τομέας καθαριότητας, ο οποίος πληρώνεται κανονικά, αφού δεν τον πληρώνει το κράτος αλλά οι δημότες...
Όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ ταυτίστηκαν με την πρόταση του προέδρου της Δημ. Καλογερόπουλου για την κινητοποίηση, πλην του ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι εκπρόσωποι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να απολογούνται για τις πρωτοβουλίες και τις δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Γ. Ντόλιου, ο οποίος μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα... κατάφερε κι έγινε το «κόκκινο πανί» για τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
Και ο Ν. Κακλαμάνης
Επιστολή προς τον Γ. Ραγκούση, με την οποία εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία του για τις μειώσεις που γίνονται από την κυβέρνηση στους ΚΑΠ, έστειλε και ο πρόεδρος της
ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ επιπρόσθετα τονίζει ότι οι δήμοι έχουν οι ίδιοι προχωρήσει σε μείωση των δαπανών τους, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, και ζητά από τον υπουργό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να περιορισθούν οι μειώσεις των αυτοτελών πόρων στο ελάχιστο, αρχής γενομένης από τον μήνα Απρίλιο.
πηγή : Εφημερίδα "Το Παρόν", 3/4/2010