30 Ιουν 2018

ΣΥΒΧΨΑ: Συγκέντρωση στο Δήμο Ιλίου σήμερα κατά της «Λευκής Νύχτας»

Ενημέρωση για τις κινήσεις μας ενάντια στη «λευκή νύχτα» του Ιλίου [+σχετικά έγγραφα για την παρανομία της «λευκής νύχτας»]
Η φετινή «λευκή νύχτα» στο Ίλιον (30/6/18) είναι ένας από τους πολλούς σταθμούς του διαχρονικού και επίμονου αγώνα μας ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Σε συνέχεια όλων των σχετικών κινητοποιήσεών μας τόσο στο Ίλιον κατά τα δυο προηγούμενα χρόνια, όσο και σε αρκετές άλλες γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας, προχωρήσαμε ήδη σε μια σειρά από κινήσεις:
Την περασμένη εβδομάδα ως Σύλλογος δημοσιεύσαμε μια ανακοίνωση για τη «λευκή νύχτα» του Ιλίου και για τη στήριξη που της παρέχουν απλόχερα η Αστυνομία, το ΣΕΠΕ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Μέσω αυτής της ανακοίνωσης επιχειρήσαμε να καταδείξουμε για μια ακόμα φορά το πώς ο δήμος Ιλίου και μεγάλη μερίδα των μαγαζατόρων της περιοχής καταφέρνουν κάθε χρονιά να διαπράττουν ανενόχλητοι(ουσιαστικά με μόνη ενόχληση τις εργατικές κινητοποιήσεις μας) μια κατάφωρα παράνομη ενέργεια, να κρατούν τα καταστήματα τους ανοιχτά για όλο το βράδυ, δίχως την τυπική άδεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μάλιστα στην ανακοίνωση αυτή παραθέσαμε και τη ξεκάθαρη σχετική δήλωση-δέσμευση του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα ότι «φέτος δε θα κοπούν κλήσεις σε καταστηματάρχες που θα θελήσουν να μείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ»!
Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης 26/6, το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στα μαγαζιά της περιοχής για συζήτηση με συναδέλφισσες και συναδέλφους, τόσο για τις «λευκές νύχτες», όσο και για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και συνολικά για την οδυνηρή εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουμε, αλλά και για τους εργατικούς μας αγώνες τους οποίους καλούμαστε όλοι και όλες μας να ενισχύσουμε.
Για το Σάββατο 30 Ιούνη το Συντονιστικό δράσης οργανώνει εργατική συγκέντρωση ενάντια στη “λευκή νύχτα”, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Γεννηματά (κεντρική πλατεία Ιλίου)
Τέλος, στις 21/6 προχωρήσαμε, όπως και πέρσι και σε κάθε αντίστοιχη περίσταση, σε καταγγελία προς το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας, τα σχετιζόμενα Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα και σε άλλους αρμόδιους φορείς [βλ. παρακάτω]. Ήδη από τις πρώτες σχετικές απαντήσεις που έχουμε λάβει και τα έγγραφα που έχουν διακινηθεί ανάμεσα σε αρμόδιους φορείς και μας έχουν κοινοποιηθεί, προκύπτει -αυτό ακριβώς που αναμέναμε- ότι και αυτή η «λευκή νύχτα» είναι παράνομη, καθώς -και πάλι- δεν υπάρχει η αναγκαία αδειοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παράταση των ωραρίων των εμπορικών καταστημάτων. [Παραθέτουμε κάποιες σχετικές εικόνες από τα έγγραφα αυτά.]
Τώρα, για το τι θα κάνουν αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της νομιμότητας… Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι και φέτος (όπως σημειώναμε και πέρσι στη σχετική ανακοίνωσή μας) η Επιθεώρηση Εργασίας, όπως και η Περιφέρεια, θα επιβεβαιώσει τον διακοσμητικό της ρόλο αλλά και την ουσιαστική απροθυμία της με βολικό προκάλυμμα την πλήρη υποταγή της αστυνομίας στους τοπικούς άρχοντες και τους μαγαζάτορες.
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς με βασικά όπλα μας την οργάνωσή μας από τα κάτω, τη συλλογική αντίσταση και την ταξική αλληλεγγύη.
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com