14 Ιουν 2018

Η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ΠΕΔΑ για μια συζήτηση "εφ΄όλης της ύλης"

Ανοιχτή συζήτηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, για θέματα που αφορούν την λειτουργία των ΟΤΑ και τα εντοπισμένα προβλήματα συνεργασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τους Δήμους, θα έχουν οι Δήμαρχοι της Αττικής στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στα γραφεία της, επί της οδού Κότσικα 4, την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 και ώρα 13:00.

Η πρωτοβουλία της συζήτησης ανήκει στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. και εντάσσεται στη σειρά των θεματικών συναντήσεων των αιρετών των 66 Δήμων της Αττικής με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων που έχουν θεσμική ευθύνη έναντι των φορέων της αυτοδιοίκησης λόγω αρμοδιότητας.
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης στην επικείμενη συνάντηση των αιρετών της Αττικής με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοχαράτου, την χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική γιατί θα συζητηθούν προβλήματα που συνδέονται ευθέως με τη λειτουργία των Δήμων και του έργου που επιτελούν.
"Οι σοβαρές καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη σειράς μεγάλων και μικρών έργων ανατρέπουν τους προγραμματισμούς των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων και δυσκολεύουν το αποτέλεσμα το οποίο σε πολλές περιπτώσεις επείγει, με συνέπεια οι παρενέργειες να προκαλούν κάποιες φορές ανεξέλεγκτα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες.»
«Εκτιμώ -επεσήμανε ο Πρόεδρος της  Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργος Ιωακειμίδης- ότι αυτή η συνάντηση θα φωτίσει αρκετά ζητήματα και το αποτέλεσμα της θα βοηθήσει μέχρι ενός βαθμού να αμβλυνθούν συμπτώματα και προσκόμματα που επιβραδύνουν την ολοκλήρωση ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεων των Δήμων.
Ήδη και εν όψει της συνάντησης με την κ. Α. Θεοτοκάτου, έχουμε στείλει ερωτηματολόγια στους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου και με βάση τις απαντήσεις που θα έχουμε, να διαμορφωθεί το πλαίσιο επί του οποίου θα γίνει η συζήτηση μας με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»
Σημειώνεται ότι στους τελευταίους πέντε μήνες, προσκλήθηκαν στην Π.Ε.Δ.Α. και συζήτησαν σε «ευθεία γλώσσα» με τους αιρετούς των Δήμων Αττικής, οι υπουργοί, Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Μεταφορών / Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης για ζητήματα της Αυτοδιοίκησης που εντάσσονται στην δικαιοδοσία των δύο υπουργείων.
http://www.pedattikis.gr/el/index.php?option=com_content&view=article&id=870&catid=10&Itemid=245