7 Μαΐ 2018

“Κύκλοι” ΥΠΔΑ στο epoli.gr: Προσωπικό μόνο για τους ΟΤΑ με ψηφιακά οργανογράμματα

Σαφές, ξεκάθαρο μήνυμα προς τους Δημάρχους για τα ψηφιακά οργανογράμματα, στέλνουν “κύκλοι” του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέσω του epoli.gr τονίζοντας πως, Δήμοι που δεν θα προχωρήσουν στην κατάρτισή τους, «δεν θα ενισχυθούν ούτε μ’ ένα άτομο προσωπικό», όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν.
«Ο μοναδικός τρόπος για να ενισχυθούν με προσωπικό οι ΟΤΑ είναι η δημιουργία ψηφιακού οργανογράμματος και η ένταξη τους στην “κινητικότητα”.

Ενημερώσαμε, απαντήσαμε σε όλες τις φοβίες τους και κυριότερα αυτής της αποψίλωσης υπηρεσιών – φοβία που νικήθηκε από τον ίδιο τον β’ κύκλο κινητικότητας και τα αιτήματα για τους τρεις μόνο Δήμους που συμμετείχαν, έχοντας αυτοί προχωρήσει τα ψηφιακά οργανογράμματά τους.
Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα ηλεκτρονικό, αντικειμενικό, με προβλέψεις προστασίας των ΟΤΑ σύστημα, για την ενίσχυση των διαχρονικών και πολυετών αδυναμιών τους σε ελλείψεις προσωπικού.
Ως Υπουργείο, ανοιχτά, διάφανα συντελούμε, μήνες τώρα, με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Για μας όμως είναι ξεκάθαρο πια! Όποιος θέλει να πάρει προσωπικό, πρέπει να προχωρήσει το ψηφιακό του οργανόγραμμα άμεσα! Δεν υπάρχει πια άλλος τρόπος για να συμβεί αυτό», πρόσθεσαν.
Κατά συνέπεια, μία μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουν με προσωπικό άμεσα τις δομές τους έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκμεταλλευόμενοι τις νέες, πολλές δυνατότητες των μεταρρυθμίσεων, που εφαρμόζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Με την κατάρτιση ψηφιακού οργανογράμματος, όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτυπώνουν όλη της δομή τους και το διαθέσιμο προσωπικό τους, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.
Βάσει του ψηφιακού οργανογράμματος, όπου τα κενά σε προσωπικό του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας είναι απολύτως ορατά, δίνεται η δυνατότητα στο φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχει στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, απορροφώντας έτσι άμεσα προσωπικό, στις θέσεις όπου έχει ανάγκες με τρόπο ανοιχτό, δημόσιο και άμεσο.
Παρά τους αρχικούς φόβους αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης - που αποκάλυψε το epoli.gr με παλαιότερο αποκλειστικό ρεπορτάζ του - η εφαρμογή του πρώτου κύκλου κινητικότητας για το 2018 κατέδειξε ότι, έχουν ήδη υπάρξει μαζικά αιτήματα δημοσίων υπαλλήλων να μεταταγούν ή να αποσπαστούν μέσω του συστήματος στους 3 Δήμους που συμμετέχουν στη διαδικασία. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην φεύγει προσωπικό από τους Δήμους, αλλά να έρχεται νέο και με διάθεση μέσω της κινητικότητας.