26 Μαΐ 2018

Καταγγελία: Κορυφαίο στέλεχος της ΣΥΝΑΝ χαστούκισε συνάδελφό του

Σοβαρή καταγγελία για επίθεση του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη Νίκου Νικολαΐδη, κατά του Παναγιώτη Τσελεπήυπαλλήλου μισθοδοσίας και προέδρου του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ, κάνει το εν λόγω Σωματείο. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, το κορυφαίο στέλεχος της ΣΥΝΑΝ, πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του πρόσφατου 46ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και «δεξί» χέρι του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, χαστούκισε τον Π. Τσελεπή! «Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νικολαΐδης ο οποίος δεν είναι καν υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας ρωτώντας γιατί δεν είχε ενημερωθεί αυτός «για να καθαρίσει»… Επειδή στη συνέχεια η συζήτηση άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονη και οξύνθηκαν τα πνεύματα, ο συνάδελφος Τσελεπής θεώρησε πως δεν μπορεί να δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις και κινήθηκε για να αποχωρήσει. Τη στιγμή εκείνη ο Νικολαΐδης τον χαστούκισε!», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία.

Αναλυτικά η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ υπό τον τίτλο: Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη καταδικάζει την θρασύδειλη τραμπούκικη επίθεση του Νικολαΐδη Νίκου, ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, κατά του Τσελεπή Παναγιώτη, υπαλλήλου μισθοδοσίας και προέδρου του σωματείου μας.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 17 Μάη όταν ο συνάδελφος Τσελεπής, παρευρισκόμενος ως υπάλληλος του τμήματος μισθοδοσίας σε συνάντηση που είχε οριστεί με το λογιστήριο, την μισθοδοσία και τον υπάλληλο που είχε αναλάβει την κατάρτιση των πινάκων για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, (ΜΑΠ) εξηγούσε πως δεν μπορούσε να σταλεί το αρχείο για πληρωμή, αν πρώτα δεν διορθωνόταν η σωρεία λαθών που είχαν οι πίνακες, μεταξύ των οποίων ήταν διπλοεγγραφές και παραλείψεις δικαιούχων και λάθη αριθμών μητρώου. Να σημειωθεί πως οι πίνακες που εστάλησαν και για δύο προηγούμενες δόσεις των ΜΑΠ είχαν επίσης σωρεία ανάλογων λαθών, και η εσπευσμένη αποστολή του εντάλματος πληρωμής χωρίς να προηγηθεί έλεγχος είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μείνουν απλήρωτοι.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νικολαΐδης ο οποίος δεν είναι καν υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας ρωτώντας γιατί δεν είχε ενημερωθεί αυτός «για να καθαρίσει»… Επειδή στη συνέχεια η συζήτηση άρχισε να γίνεται όλο και πιο έντονη και οξύνθηκαν τα πνεύματα, ο συνάδελφος Τσελεπής θεώρησε πως δεν μπορεί να δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις και κινήθηκε για να αποχωρήσει. Τη στιγμή εκείνη ο Νικολαΐδης τον χαστούκισε!
Αυτή η ενέργεια δεν είναι απλώς προσβολή προς τον συνάδελφο Τσελεπή ως υπάλληλο και ως πρόεδρο του σωματείου μας, αλλά και για όλους τους συναδέλφους της μισθοδοσίας και του λογιστηρίου, που εργάζονται με ζήλο απρόσκοπτα για να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση και παράλειψη στις πληρωμές. Ορισμένοι όμως, από ότι έχει φανεί επανειλημμένα, παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως εκείνους που «φροντίζουν να γίνονται οι πληρωμές», πιέζοντας τους υποτίθεται «οκνηρούς» υπάλληλους των οικονομικών υπηρεσιών να κάνουν τη δουλειά τους και υποκαθιστώντας τους προϊσταμένους τους.
Δυστυχώς, οι ίδιοι «υπέρμαχοι» των συμφερόντων των εργαζομένων, που καυχώνται για τα αυτονόητα, ότι δηλαδή στο δήμο μας οι εργαζόμενοι πληρώνονται τα δεδουλευμένα, πιστώνοντας μάλιστα στον εαυτό τους αυτή την «επιτυχία», δεν είπαν κουβέντα όταν η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων που έδωσε τη μάχη το περασμένο καλοκαίρι για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου τελικά απολύθηκε, όπως δεν λένε κουβέντα για τους συναδέλφους που εργάζονται με ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται έτσι, σε συνθήκες εργασιακής ομηρίας πάνω από 10 χρόνια, καθώς και για το γεγονός ότι ο ένας στους τρεις εργαζομένους στο δήμο μας εργάζεται μέσω των «Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας» του ΟΑΕΔ με μισθό 495€.
Η πίεση, σε βαθμό τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους από την πλευρά του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δεν αποτυπώνεται μόνο σε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συνιστά μια συνήθης τακτική τους. Όλα αυτά αποτελούν κοινό μυστικό, ανεξάρτητα από την εθελοτυφλία ορισμένων, αρμοδίων και μη. Απουσία πολιτικών επιχειρημάτων, ο φόβος αποτελεί μέχρι στιγμής το μέσο με το οποίο επιλέγουν κάποιοι στο Δήμο μας, να ασκούν «συνδικαλισμό».
Αν, ούτε οι διοικητικοί προϊστάμενοι, ούτε καν η ίδια η Διοίκηση του Δήμου δεν είναι αρμόδιοι να προασπίσουν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων στο χώρο εργασίας, αφήνοντας τους έρμαια στον τραμπουκισμό του όποιου «συνδικαλιστή», γεννάται το εύλογο ερώτημα: Ποιος τελικά διοικεί αυτό τον Δήμο; Επιμένουμε ότι η άσκηση σωματικής και όχι μόνο βίας στον εργασιακό χώρο δεν είναι διαπροσωπικό πρόβλημα των άμεσα εμπλεκομένων αλλά είναι ζήτημα που αφορά όλους μας!
Εμείς λέμε ξεκάθαρα: τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν προασπίζονται από αυτούς που διεκδικούν να συνδιοικούν τους δήμους και συνδιαλέγονται με την εκάστοτε εξουσία, αλλά στους αγώνες των εργαζομένων με βάση τα κοινά συμφέροντα και τις ανάγκες όλων!