26 Μαΐ 2018

Σ.Υ.Π.Α.: Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΑΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ»

Αθήνα 24 -5-2018
Αρ. Πρωτ.: 144

Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΑΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ»

Δεν έχετε δικαίωμα να «κόψετε» έναν υπάλληλο στα δύο…

Για άλλη μια φορά είμαστε αντιμέτωποι με «παράνομες», παράτυπες και αντεργατικές επιλογές της Περιφερειακής Αρχής.
Συγκεκριμένα με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα ζητάει από την Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού να τοποθετήσει έναν συνάδελφο οδηγό σε 2 υπηρεσίες, μέχρι το 2020!!!, προκειμένου να εκτελεί καθήκοντα και στις 2!!! και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που υπηρετεί και στην Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου.

Αυτή τη λύση βρήκε για να καλύψει τις υπαρκτές και τεράστιες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και αυτούς τους υποτυπώδεις περιορισμούς και το πλαίσιο του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
Αυτό γίνεται όταν χειροκροτάει κανείς την κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική, αυτό γίνεται όταν με την τακτική σου μεγενθύνεις τα υπαρκτά προβλήματα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγούς είναι μεγάλες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία μετακινούνται με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, καθώς και ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων κάτω από την πίεση των καταστάσεων έχει «αποδεχτεί» να οδηγεί κατ’ εξαίρεση τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, χωρίς να είναι οδηγοί.
Η κατάσταση αυτή έχει αποθρασύνει απ’ ότι φαίνεται την Περιφερειακή Αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες και βγάζουν αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζουν τους εργαζόμενους και τις δυσκολίες προσωπικές και υπηρεσιακές, που αντιμετωπίζουν.
Έτσι εξηγείται και η συγκεκριμένη απαίτηση του αντιπεριφερειάρχη του ΒΤ, αλλά και η απόφαση ανάθεσης του έργου της εποπτείας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε μια μόνο επιτροπή για όλο τον Βόρειο Τομέα, αντί της παρακολούθησης από όλους τους τομείς ευθύνης των συναδέλφων Εποπτών Δημόσιας Υγείας, όπως εξάλλου γινόταν εδώ και χρόνια, ώστε να μοιράζονται οι αποστάσεις και να μην έχουμε το φαινόμενο να πηγαίνουν στην ίδια περιοχή ταυτόχρονα 4 υπάλληλοι.
Σας καλούμε:
  • Να ανακαλέσετε κάθε σχετική απόφαση ή πρόθεση ανάθεσης στον συνάδελφο οδηγό καθήκοντα και σε άλλη υπηρεσία.
  • Να προχωρήσετε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να δώσετε όλα τα απαραίτητα στους συναδέλφους, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.
  • Να καλύψετε τα έξοδα κίνησης των συναδέλφων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία με μόνιμο, πάγιο τρόπο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.