16 Μαΐ 2018

Καταγγελία εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν.Αττικής  καταγγέλλει την ανάλγητη και  αντεργατική πολιτική του Γεν. Γραμματέα  του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος  ο οποίος απέρριψε το αίτημα αδείας  τριών εργαζομένων  για 3 ώρες, προκειμένου να παραστούν στη  Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους  η οποία είναι να πραγματοποιηθεί  αύριο (Σ.Σ. Τετάρτη 16-5)  στις 12:00 το μεσημέρι.  
  
Αναφέρουμε δε, ότι το Σωματείο ουδέποτε στα 12 χρόνια  λειτουργίας του, δεν έχει καταχραστεί ώρες εργασίας,  είναι η πρώτη φορά που γίνεται Γενική Συνέλευση αυτή την ώρα ύστερα από επιθυμία των περισσοτέρων εργαζομένων, οι οποίοι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία είναι γυναίκες-μητέρες , όπου τα απογεύματα  όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι περιορισμένος ο χρόνος τους λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων.
Εξ’ αιτίας λοιπόν της σοβαρότητας των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης  που απαιτεί την παρουσία  όλων των εργαζομένων  και ύστερα από υποδείξεις των μελών του Σωματείου, αποφασίσαμε να κάνουμε τη Γενική Συνέλευση αυτή την ώρα.
Οι εργαζόμενες του ΒΣΣ στο συγκεκριμένο Δήμο ζήτησαν  ως όφειλαν, άδεια τριών ωρών για να εισπράξουν ένα ηχηρό όχι από τον Γεν. Γραμματέα ο οποίος έκανε εφαρμογή της εξουσίας και υπεροχής που του παρέχει η θέση του, αδιαφορώντας για την αναγκαιότητα και τα προβλήματα των εργαζομένων. 
Το λυπηρό δε, είναι ότι η ιδιότητα του συγκεκριμένου γραμματέα είναι Κοινωνικός Λειτουργός  και θα έπρεπε όπως προσδιορίζει ο ρόλος του να είναι ευαισθητοποιημένος , ευέλικτος  ριζοσπάστης  και να συμβάλλει για την επίλυση προβλημάτων από όπου κι αν προέρχονται , όχι να δημιουργεί ο ίδιος προβλήματα. ΚΡΙΜΑ!!!! Το Σωματείο μας καταδικάζει τέτοιες αυστηρές συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται, συμπεριφορές  που καθηλώνουν εργαζόμενους αλλά και κατ’ επέκταση την κοινωνία μας!!!!!!