11 Απρ 2018

Δ.Πειραιά: Έληξαν 250 συμβάσεις εργαζομένων - Πρόβλημα στην αποκομιδή απορριμάτων

Απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Πειραιά με την αποκομιδή των σκουπιδιών, μετά την απόλυση 250 συμβασιούχων – παρατασιούχων, δίνει η δημοτική αρχή, με αφορμή τα ερωτήματα δημοτών σχετικά με τη συσσώρευση απορριμμάτων σε κάποιους δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, διευκρινίζει:

«Στις 31 Μαρτίου έληξαν οι 250 συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν το 60% του ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό και να δημιουργηθούν τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όμως ολοκληρώθηκε και ήδη οι πρώτοι προσληφθέντες, έστω και με προσωρινούς πίνακες, σταδιακά προσέρχονται στην εργασία τους και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει επαρκές προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Είναι ανάγκη να γίνει γνωστό ότι όλο το διαθέσιμο, αυτή τη στιγμή, προσωπικό της καθαριότητας βρίσκεται στους δρόμους, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και ότι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, που δεν αφορούν στον Δήμο, αλλά στην κεντρική διοίκηση, δημιουργούνται προβλήματα για λίγες ημέρες.

Θα καταβάλουμε, όπως κάνουμε τριάμισι χρόνια, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πειραιάς, όχι μόνο να είναι καθαρός, αλλά να υπάρξει και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο δικαιούνται οι Πειραιώτες».