23 Οκτ 2017

Ποιος δήμαρχος έχασε την «δεδηλωμένη» - Τέταρτη ανεξαρτητοποίηση στην παράταξή του

Σε… απώλεια της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο για τον δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, οδηγεί η ανεξαρτητοποίηση και τέταρτου δημοτικού συμβούλου από την παράταξή του, όπως κάνει γνωστό η αντιπολιτευόμενη παράταξη «Ανω Κάτω Καλαμάκι». Στην παράταξη του δημάρχου, έχουν παραμείνει πλέον 16 δημοτικοί σύμβουλοι (από τους 20 αρχικά) σε σύνολο τριάντα τριών, κάτι που σημαίνει ότι στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, οι σύμβουλοι που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία ανέρχονται σε 17.

Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη παράταξη, «οι τέως συνεργάτες του δημάρχου, σε σημαντικές θέσεις μάλιστα ορισμένοι από αυτούς, κατηγορούνται ότι οδηγήθηκαν στην ανεξαρτητοποίηση επειδή δεν τους εδόθησαν αμειβόμενες θέσεις. Έχει ενδιαφέρον, πράγματι, το πόσο στενά συνδέει ο δήμαρχος τη συνοχή της παράταξης, της οποίας ηγείται, με τα αξιώματα που δίνονται στους δημοτικούς συμβούλους. Δηλαδή, τι; Αναγνωρίζει ότι τους ενώνει η δίψα για την καρέκλα; Αναγνωρίζει ότι δεν διέθετε το ασφαλές κριτήριο για να επιλέξει συνεργάτες; Λυπηρό και πολύ ανησυχητικό…
» Σπάνιο πανελλαδικά και πρώτη φορά στον Άλιμο για έναν δήμαρχο λίγο μετά το μέσον της δημοτικής περιόδου να χάνει την πλειοψηφία, καθώς διατυπώνονται σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο και το περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθεί.
» Μόνο που δεν μας προκαλεί έκπληξη. Ο τρόπος που ασκεί διοίκηση ο κ. Κονδύλης, με το “καλημέρα” από το 2014, χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, αυταρχικότητα και από αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
» Μόνο που “Δήμος” δεν είναι μόνον η καθαρή πόλη. Κι εδώ είναι αλήθεια ότι στάθηκε τυχερός ο κ. Κονδύλης με τις προσλήψεις εργατών καθαριότητας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που επέτρεψε το Υπουργείο Εσωτερικών.
» “Δήμος” πάνω από όλα σημαίνει δημοκρατία, συμμετοχή, συλλογικότητα και διαφάνεια. Κι εδώ ο κ. Κονδύλης έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο… αλλά από την ανάποδη!».