18 Οκτ 2017

Απάντηση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου στις καταγγελίες του Σωματείου «Ηρακλής»

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, στην καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αττικής «Ηρακλής».

"Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Γραμματέα,

Έχοντας μια μακρά και έντονα ενεργό παρουσία στα κοινά, από διάφορες θέσεις, πολύ συχνά βρέθηκα αντιμέτωπη με το ψεύδος, τη διαστρέβλωση, τη λασπολογία και την υποκρισία.

Οδηγός μου στην πορεία αυτή υπήρξε πάντα η ειλικρίνεια στη συνδιαλλαγή, η διαφάνεια στην άσκηση εξουσίας, η σαφήνεια στη διατύπωση της άποψης και η πίστη σε αρχές και ιδέες.

Προσφάτως, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγ. Δημητρίου, την οποία εκπροσωπώ, βρέθηκε στο στόχαστρο της Ένωσης «Ηρακλής», με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, που βρίθουν όλων των χαρακτηριστικών που περιέγραψα παραπάνω, δηλαδή ψευδών, διαστρέβλωσης, λασπολογίας και μάλιστα συμπληρωμένων με απύθμενου θράσους παραποίηση γεγονότων και καταστάσεων.

Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ σε ποια συνδικαλιστική λογική μπορεί να υπαχθεί μια τέτοιου είδους ανερμάτιστη αντιπαράθεση.

Επειδή, όμως, οφείλετε να είστε ακριβείς και συγκεκριμένοι στις όποιες ανακοινώσεις σας, σας απαντώ και σας διορθώνω σε ένα προ ένα τα ζητήματα που θέτετε:

1. Το γεγονός ότι ο υπηρεσιακός παράγοντας, στον οποίο απευθυνθήκατε, σας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ειδικός χώρος ανακοινώσεων από τα σωματεία, αλλά ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους ήδη υπάρχοντες πίνακες ανακοινώσεων, δεν φαντάζομαι ότι συνιστά καταπάτηση κάθε έννοια δημοκρατίας, ελεύθερης σκέψης και βούλησης, όπως καθ’ υπερβολή αναφέρετε!

Όσον αφορά στην προηγούμενη επιστολή μου, που χαρακτηρίζετε απαράδεκτη (!), απλά ζητούσα να κάνετε συγκεκριμένες τις εντελώς αόριστες και απολύτως συκοφαντικές καταγγελίες που αναφέρατε σε προηγούμενο δελτίο τύπου (και όχι «δήθεν» δελτίο τύπου) που δημοσιεύσατε.

Αντί να απαντήσετε επ’ αυτών, επανέρχεστε με τις ίδιες και ακόμη περισσότερες αοριστίες με νεότερο δελτίο τύπου.

2. Τις όποιες αντιθέσεις έχετε μεταξύ σας οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου, δεν μπορείτε να τις βαφτίζετε bullying της Δημοτικής Αρχής. Όσοι και όσες, και από όποια μεριά, θέλετε να εκφράζετε συνδικαλιστικά τους/τις συναδέλφους σας εργαζόμενους/-ες, οφείλετε πάνω απ’ όλα να τους ενώνετε σε κοινούς αγώνες και διεκδικήσεις, διαφορετικά δεν κάνετε τίποτε περισσότερο από το να υπηρετείτε πολιτικές, κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει «δικούς» της και μη στο χώρο των εργαζομένων. Θεωρεί δικούς της όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Δήμου και δεν ανήκει στις προθέσεις της, αλλά ούτε προφανώς και σε καμία δεοντολογία, η λογική της παρέμβασής της στις όποιες συνδικαλιστικές διαφορές.

Αν θέλετε, λοιπόν, να ληφθούν οι όποιες απόψεις σας σοβαρά υπόψη, σταματήστε να περιφέρετε αόριστες καταγγελίες και κατονομάστε πού, πώς και ποιος, από τη Δημοτική Αρχή, σας εκφοβίζει, σας απειλεί και σας κάνει bullying, διαφορετικά είστε κοινοί συκοφάντες.

3. Τα περί αποφυγής να συναντηθώ μαζί σας είναι το λιγότερο αστεία. Και στις 7-9-2017 συναντηθήκαμε, όταν δεν μου θέσατε κανένα από τα αιτήματα, για τα οποία με καταγγέλλετε, και στις 11-10-2017 συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ, κ. Μάρκο Δαρδαμάνη, και η πόρτα μου είναι πάντα και για οποιονδήποτε ανοιχτή, πολύ περισσότερο για θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και δεν χρειάζεται να το αποδείξω.

Κλείνω εδώ. Δεν θα επανέλθω, γιατί αυτή η αντιπαράθεση ξεφεύγει, με δική σας ευθύνη, από τα όρια της σοβαρότητας.

Στο βαθμό που έχετε συγκεκριμένα αιτήματα, που άπτονται θεμάτων της διοίκησης του Δήμου, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα υποβάλετε με στοιχεία και με τη δέουσα τεκμηρίωση, και από κοινού -γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι πορεύεται στο πλευρό των εργαζομένων- να αγωνιστούμε γι’ αυτά.

Για ζητήματα συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των εργαζομένων, μην απευθυνθείτε σε εμάς. Αποτελεί δική σας υποχρέωση να βρείτε λύσεις.-

Άγιος Δημήτριος, 16-10-2017

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου"