18 Σεπ 2017

Δ. Λαρισαίων: “Έμαθα για τις κινητοποιήσεις στην Καθαριότητα από τα ΜΜΕ”

Στο θέμα που παρουσίασε με ρεπορτάζ του πρώτο το epoli.gr από τη  Θεσσαλική πρωτεύουσα - αυτό των απλήρωτων συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας και την απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις - αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σε μία σκληρότατη ανακοίνωση – καταγγελία.
Ενδεικτικές οι ακόλουθες αναφορές του Δημάρχου…

  • Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων πληροφορήθηκε,  από τα ΜΜΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής, για τις επικείμενες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας. …Προφανώς, ο πρόεδρος και  η διοίκηση του Συλλόγου θεώρησε σκόπιμο  να μην ενημερώσει, νωρίτερα,  τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους   για τις αποφάσεις τους.
  • …Προκαλεί δε κατάπληξη το γεγονός ότι η απόφαση του Συλλόγου ν. Λάρισας δεν εντάσσεται σε κάποια κινητοποίηση, που προκηρύχθηκε από τα πανελλαδικά όργανα  των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά αποτελεί πρωτοβουλία του τοπικού Συλλόγου.
  • Σημειώνουμε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται για μια ακόμα φορά από το ΔΣ του Συλλόγου και όχι από τη συνέλευση όλων των εργαζομένων.
  • …Είναι δε αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, η αναφορά του προέδρου του Συλλόγου για την κατάσταση  που θα δημιουργηθεί με την καθαριότητα στο παζάρι της Λάρισας,  λόγω της κινητοποίησης.
Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους του Δήμου (μόνιμους και συμβασιούχους «να αντιληφθούν και να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι πρωτίστως στους συμπολίτες και την πόλη».
«Σε διαφορετική περίπτωση είναι προφανές, πως η υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων οδηγεί την κατάσταση σε ανοικτή αντιπαράθεση και σύγκρουση».